Svet
6687 ogledov

Slovenec se je ujel v zanko hrvaške policije

hrvaška policija Profimedia
Večmesečna preiskava hrvaške policije je obrodila sadove. Med trojico pridržanih tudi 43-letni Slovenec.

Hrvaška policija je zaradi več kaznivih dejanj, med drugim trgovine z mamili, osumila 43-letnega slovenskega državljana ter tri hrvaške, stare 49, 58 in 45 let. Zasegli so jim tudi 185 kilogramov marihuane in 3,2 tone tobaka v listih. Enega hrvaškega osumljenca še iščejo, ostali so v priporu, je danes sporočila hrvaška policija.

Po večmesečni policijski preiskavi z imenom Syracusa so trojico pridržali, kazensko prijavo pa izročili javnemu tožilstvu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Osumljeni so nepooblaščene proizvodnje mamil in trgovine z mamili, ponarejanja dokumentov, zlorabe osebnih dokumentov in overovitve neresničnih podatkov med aprilom in septembrom lani.

Osumljeni 58-letni hrvaški državljan je v dogovoru z ostalimi dal na voljo svoje skladišče v kraju Donja Bistra, kjer so hranili mamila in tobak za nezakonito trgovino, pri tem pa sklenili lažni dogovor o najemu prostora.

Slovenski osumljenec je s 45-letnim hrvaškim osumljencem že leta 2013 ustanovil navidezno trgovsko podjetje, preko katerega so dejansko tihotapili razredčeno gorivo iz Slovenije na Hrvaško, navaja Hina sporočilo policije. To gorivo so prav tako hranili v omenjenem skladišču.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Igor Đukanović 07:51 09.september 2018.

  Hvala hrvaški policiji. En nasilnež na prostosti manj.

 • Avatar Leon
  Leon 20:04 08.september 2018.

  Po posredovanju odvetnikov jih bodo izpustili brez obsodbe ! Lahko jih kaznujejo zaradi kajenja v avtu .Ha,ha,ha

 • TistoPravo 16:45 08.september 2018.

  Verjetno bivši člani policije....tko naše, kot une čez mejo....niso dovolj podmazovali, in je čas ter priložnost za druge