Svet
5 ogledov

Slovenija nima denarja za OZN

Pahor na zasedanju OZN. (Foto: Daniel Novakovič/STA) Žurnal24 main
Sloveniji je zmanjkalo denarja za plačilo članstva v OZN za drugo leto, je potrdil zunanji minister Samuel Žbogar.

Za članstvo v Natu imamo denar, za OZN ga bo zmanjkalo, je potrdil minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar. Gre za tri milijone evrov, ki so zmanjkali v državnem proračunu.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so zelo zaskrbljeni zaradi klatenja proračuna na račun diplomacije. Kot je slišati iz diplomatskih vrst, je napačna predstava premierja Boruta Pahorja, da lahko sam skrbi za slovenski diplomacijo. To je vse prej kot res, prihajajo opozorila iz diplomatskih vrst. Poleg tega opozarjajo, da je Slovenija članica nekaterih organizacij, kjer to sploh ni potrebno, vendar porablja denar zanje.

Spomnimo, da smo prejšnji teden razkrili, da je premier Pahor z delegacijo za obisk OZN porabil 35.866,32 evra, kar so potrdili v njegovem kabinetu. To sicer niso vsi stroški. Pahor je je sprva pot v New York zaradi poplav odpovedal, a je pozneje vseeno šel. Tako je moral kabinet z davkoplačevalskim denarjem poravnati stroške odpadlih načrtov in pozneje izvedenega obiska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.