Slovenija
301 ogledov

Slovenija tudi tokrat potegnila ta kratko

Netflix netflix
Slovenija in tudi ostalih 129 držav, kjer je po novem prisoten ponudnik multimedijskih vsebin Netflix, je potegnilo kratko, saj so uporabniki prikrajšani za kar nekaj naslovov.

Na ponudnika multimedijskih vsebin Netflix se je po včerajšnjem navdušenjem nad širitvijo v dodatnih 130 držav usul plaz kritik, saj so na novih trgih svojo ponudbo serij in filmov nekoliko zmanjšali v primerjavi z ameriškim trgom.

V slovenski različici tako na primer ni mogoče najti njihove izvirne serije House of Cards (Hiša iz kart), pa tudi serije Scandal, Novo dekle (New Girl), Živi mrtveci (The Walking Dead) in kultnih Prijateljev (Friends), čeprav so vse omenjene serije dosegljive ameriškim naročnikom.

"Hvala lepa, še naprej bomo piratizirali"

"Hvala lepa, še naprej bomo piratizirali," je včeraj pod novico o prihodu ponudnika multimedijskih vsebin Netflixa v Slovenijo zapisal eden od bralcev, ki je izpostavil, da v ponudbi ni serije Hiša iz kart. Burne odzive zaradi manjšega števila naslov filmov in serij je bilo mogoče zaznati tudi na Twitterju.   

Vprašanja, zakaj omenjenih naslov ni mogoče najti oziroma ali jih bodo še dodali, smo naslovili tudi na Netflix in jih bomo objavili, ko jih prejmemo. Na podobna vprašanja je šef Netflixa Reed Hastings moral odgovarjati že na včerajšnjem tehnološkem sejmu CES, kjer je navedel, da za nekatere serije in filme nimajo globalnih licenc. Ponudbo pa naj bi širili.

Naročnina zaradi manjkajočih naslovov ne bo nižja

Kljub obsežni, a vseeno okrnjeni ponudbi, pa je cena naročnine v Sloveniji praktično enaka kot drugod po svetu.  Prvi mesec registriranim uporabnikom na voljo brezplačno, vsak nadaljnji mesec pa stane 7,99 evra (možno predvajanje le na eni elektronski napravi na enkrat), 9,99 evra (možno predvajanje na dveh elektronskih napravah na enkrat) ali 11,99 evra (možno predvajanje na štirih elektronskih napravah na enkrat). Najdražja različica ob tem omogoča ogled vsebin v boljši kakovosti Ultra HD, med tem ko ostali dve le HD.

Izjema v ceni so Združene države Amerika, kjer so ceno naročnine za nove člane povišali za en dolar, stari naročniki, pa bodo še nadaljnji dve leti lahko plačevali 7,99 dolarja oziroma več.

Komentarjev 2