Svet
63 ogledov

Slovenka v Bruslju: "Ne morem priklicati nikogar"

Eksplozija v Bruslju EPA
Govorili smo s Slovenko, ki že šest let z možem in hčerko živi in dela v Bruslju.

"Sem v velikem šoku. Ravno sem na belgijski TV slišala, da so potrdili prve smrtne žrtve na Maalbeeku, to je podzemna postaja na kateri izstopim na poti v službo. Evropske institucije in belgijske javne institucije so v lockdownu, torej zaprte, blokirane," razlaga. 

V mestu mobilne reševalne enote

"Ena mobilna reševalna enota je inštalirana na glavni cesti, ki pelje skozi center Bruslja, oziroma mimo evropskih institucij Rue de la Loi, kjer je ves promet ustavljen, druge žrtve z letališča in

Eksplozija v Bruslju | Avtor: EPA EPA
Maalbeeka razvažajo po bruseljskih bolnišnicah. Ves javni promet je ustavljen, železniške postaje izpraznjene, v mobilnih omrežjih so hude motnje. Ne morem priklicat nikogar od sodelavcev, to me trenutno najbolj skrbi. Prav ta negotovost in oteženo komuniciranje sta trenutno najhujša. Ogromno in hkrati nič informacij. Ponavlja se mi nočna mora iz Londona, kjer sem živela v času zadnjih terorističnih napadov."

"Hodim v zadnje vagone metroja"

"Ne glede na varnostne ukrepe, navzočnost vojske in osebno ozaveščenost - po pariških napadih je moja taktika npr., da hodim v zadnje vagone vlakov metroja, ravno zaradi izkušenj iz Londona, kjer so se samomorilski napadalci razstrelili v prvih vagonih - takih grozot očitno ni mogoče preprečiti."

Preberite še:

 

Komentarjev 1
  • malonaokoli 08:32 23.marec 2016.

    glede na to, da imajo muslimani v EU poseben status nedotakljivih, bi lahko uvedli vsaj verski davek, če že uničujejo in teptajo evropejcem vrednote.