Svet
60 ogledov

Slovenska oprava na Gasherbrum I

1/41
Žurnal24 main
Slovenska odprava na Gasherbrum I: letos so se tja odpravili Miha Habjan, Luka Ajnik, Ambrož Bajde, Tadej Krišelj, Dejan Miškovič, Urban Novak in Miha Zupin. Oglejte si utrinke z odprave.

Pred dnevi smo že pisali o slovenski alpinistični odpravi na Gasherbrum I. Kot je v poročilu zapisal vodja odprave Miha Habjan, je bila resda odprava v plezalnem smislu neuspešna, saj jim ni uspelo doseči zastavljenega cilja. A treba je poudariti, da je bila letošnja odprava namenjena mladim alpinistom brez izkušenj z visoko nadmorsko višino. "Edini plezalski dosežek odprave je bila preplezana stena in osvojen vrh 7109 metrov visokega Hidden Sud-a, predvrha Gasherbrum I, ki ga je naveza preplezala v alpskem stilu. Izkušenj in znanja pridobljenih na odpravi se ne da izmeriti, menim pa, da jih ni malo," je po prihodu v domovino zapisal Habjan.

Obsežnejše poročilo si lahko preberete na spletni strani Planinske zveze Slovenije, utrinke z odprave pa si lahko ogledate v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.