Svet
18485 ogledov

Slovenska turista pobegnila iz hrvaške bolnišnice

Zadar
Šokirana ob razmerah v zadarski bolnišnici sta z napačno diagnozo pobegnila v Ljubljano.

Slovenski turist je po poročanju oddaje Preverjeno na komercialni televiziji POP TV med dopustom na otoku Ugljan na hrvaški obali dobil hud glavobol in vročino, zato je obiskal zdravnika, ki mu je predpisal antibiotike. 

Z ženo sta najprej mislila, da je na otoku staknil hudo gripo, a ker po obisku zdravnika tudi antibiotiki niso pomagali, so ga v bližnjem zdravstvenem domu z napotnico usmerili v zadarsko bolnišnico. 

Šokirana že ob pogledu na stavbo

Za oddajo Preverjeno sta povedala, da sta bila že takoj po obisku bolnišnice šokirana, saj jima pogled na razpadajočo stavbo in dotrajano opremo ni zbujal zaupanja. Znotraj stavbe ju je presenetila velika količina plesni, paljčevina in očitno pomanjkljiva higiena. 

Mož je dobil diagnozo atipična pljučnica in bi moral ostati v bolnišnici, a sta se z ženo zaradi neustreznih higienskih razmer v bolnišnici in dodatno neprimernega odnosa osebja odločila, da se vrneta v Ljubljano.

Ker ju je skrbelo, kako bosta sama zmogla pot domov na enega najbolj prometnih vikendov, jima je pomoč prijazno ponudil lastnik apartmaja. Ta ju je z njunim avtomobilom zapeljal v Ljubljano in se sam vrnil domov za avtobusom. 

Napačna diagnoza

A kot navajata za Preverjeno, se presenečenja ob prihodu v Ljubljano niso končala. Na infekcijski kliniki v ljubljanskem UKC so namreč že po opisu simptomov takoj ugotovili, da se je moški okužil z legionelo. 

Bakterija legionela povzroča bolezen legionelozo, ki se v težji obliki razvije v pljučnico in lahko ob neustreznem zdravljenju vodi tudi do smrti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 08:45 31.avgust 2017.

    Glede na široko predstavnost na TV in v časopisih sem to zgodbo razumel kot naročeno zgodbo našega ministrstva za zdravje in podporo ministrici ob bližajoči se interpelaciji ,ki jo bo odpihnila. Kdor je šel dalje od Hrvaške pozna še hujše ...prikaži veče razmere ......Grčija,Turčija !

  • Žurnalček 20:47 30.avgust 2017.

    Če bi Slovenski straši samo malo pomislili na svoje otroke , ne bi šli nikoli letovati na noben Hr otok niti ne dlje od 20km do BOLNICE , ne do ZD ! Sam ker ne pomislijo , gredo z enoletnim ...prikaži več otrokom npr na Vis , potem se pa še hvalijo , kje so bili !

  • Alen Jazbec 12:01 30.avgust 2017.

    To je pa Hrvaška, kaj sta mislila, da bosta dobila? Čistejše in novejše prostore??? Good morning, to je Hrvaška.