Svet
26601 ogledov

Slovenska zakonca hodila na svingerske zabave s kokainom

kokain Profimedia
Slovenski zakonski par, ki naj bi imel v lasti javno hišo, naj bi se redno udeleževal svingerskih zabav, kjer je bil prisoten kokain, razkriva nova knjiga.

Na Hrvaškem je luč sveta ugledala knjiga Hrvaška v kokainski ruleti smrti, ki opisuje, kdo in na kakšen način tihotapi drogo v državo, kako so tihotapci preživeli pekel v južnoameriških zaporih in preostalo dogajanje, povezano s tihotapljenjem drog. 

Knjiga predstavlja tako dogajanje danes kot v preteklosti. Med drugim opisuje obdobje v sredini 90. let prejšnjega stoletja, ko je v Zagrebu in njegovi okolici obratovalo sedem, osem klasičnih javnih hiš. Obiskovali so jih tako policijski inšpektorji, specialci kot vojaki. Del ponudbe pa je bil tudi kokain. "Bilo je polno vsega. Zakonski par iz Slovenije, svingerja, sta imela v Deželi javno hišo, v kateri so prirejali svingerske zabave. Prihajala sta na zabave v Zagreb. V obdobju enega leta sta bila zagotovo na vseh zaprtih svingerskih zabavah po nočnih klubih v mestu. Žena je kasneje s seboj pripeljala prijateljico, ki so se jim pridružila še naša dekleta. Bile so to zabave s kokainom, šampanjcem, buteljkami, Chivasom, Martelom," je zabave, ki so trajale tudi devet ali deset ur avtorjema opisal sogovornik. "Tako kot se je ta zakonski par nenadoma pojavil v Zagrebu, tako je nenadoma tudi izginil." 

Kot pišeta avtorja, v 90. letih ni bilo veliko sporov in obračunov zaradi kokaina med ljudmi, ki so bili visoko v verigi. Drugače je bilo med manjšimi preprodajalci. Prepovedana droga je v tistem času prihajala iz Hercegovine, Reke in Nizozemske. Najboljši naj bi bil kokain, ki so ga pretihotapili iz Hercegovine. Vir trdi, da takrat ni bilo gostilne ali priznane diskoteke, v kateri lastnik po zaprtju ne bi "pogostil" tistih, ki so ostali za zaprtimi vrati. 

Tudi danes naj bi bilo lahko priti do omenjene droge, saj naj bi v vsaki zagrebški četrti bili trije ali štirje preprodajalci drog. Kar se je spremenilo, je kakovost droge, ki je po besedah poznavalca veliko slabša kot v preteklosti. "Pred tem je obstajal kodeks, po katerem se je droga dostavljala v papirnatih paketkih in se jo je pred nakupom poskusilo. Zdaj se pakira v najlon in šele ko odpreš zavitek, vidiš, kaj si kupil. Danes se meša vse živo. To ni več to," je povedal vir. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Avatar Perriolla
    Perriolla 01:48 06.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 21:15 05.avgust 2020.

    tile pa so še 100 let zadaj, naši levičarji swingajo s psi , kanarčki, ovcami, to je multikultura, vsi enaki -vsi enakopravni. njihov glavni zvezdnik pa celo s pujso. važna je demokracija, svobodomiselnost...pusti drugače misleče... GAMAD spevržena, polni denarja od ...prikaži več staršev, ki so pokradli vso premoženje, sedaj je čas za zabavo.

  • SonnyBlack 20:06 05.avgust 2020.

    kokain dandanes konzumirajo generacije vseh starosti...in temu primerna je tudi takoimenovana kvaliteta tega praha...bistvo je samo da mora pocit v mozag ko svinja...ce poci,pol je kao kvalitetna...ceprav se zdalec ni temu tako... svingerstvo...je tudi ze stari sport...isto kot kokain....tako da...to ...prikaži več kaj v clanku pise...ni nic novega,nic posebnega...