Svet
38 ogledov

Slovenske krave vdrle na Hrvaško

Fotografija je simbolična. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Čreda krav iz Slovenije je prestopila mejo in opustošila koruzno polje na Hrvaškem.

Hrvaški mediji so se razpisali o obisku slovenskih krav na hrvaškem ozemlju, kjer so opustošile koruzno polje. Okoli 30 krav se je na ozemlju zadrževalo tri ure, pri vrnitvi prek meje pa so jim pomagali tamkajšnji prebivalci.

"S kolesi smo se vozili proti kopališču Ulamov, ko smo naenkrat zagledali krave. Ker v Kumrovcu ni toliko krav, nam je bilo vse jasno – prišle so iz Slovenije. Takoj smo obvestili lastnika polja, ki je poklical nekaj Kumrovčanov in jih prosil, naj spravijo krave z njegovega polja," so povedali prebivalci Kumrovca.

Hrvaški kmetje so se takoj podali na delo in krave želeli odstraniti, saj so bile ogrožene njihove poljščine. Trmaste živali pa se z ozemlja niso pustile spoditi zlahka, zato so imeli kmetje z njimi nemalo dela. Po treh urah jim je krave le uspelo spraviti čez schengensko mejo.

Na hrvaški spletni strani so poudarili tudi, da so odnosi med Zagorci in Štajerci sicer dobri in navajajo sodelovanje tamkajšnjih lovskih in gasilskih društev ter lokalnih občinskih veljakov. Korektno pa naj bi se vedel tudi lastnik krav, ki je hrvaškemu kmetu Branku Štefanu, ki so ga krave oškodovale, za povzročeno škodo obljubil 100 evrov.

O "mednarodnem incidentu" policije ni obvestil nihče, saj bi morale krave v tem primeru iti v dvotedensko karanteno. Celotni stroški karantene, pregledov in hranjenja pa bi lastnika stali okrog 10 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.