Svet
13893 ogledov

Slovenski sin italijanske dive našel prazen sef, a je dobil ...

Gina Lollobrigida Profimedia
Vse pa kaže, da delitev imetja Gine Lollobrigide med Milka Škofiča mlajšega in igralkinega zaupnika Andreo Piazzollo še ni končana.

Ena največjih zvezdnic italijanskega filma Gina Lollobrigida se je poslovila 16. januarja letos pri 95 letih, boj za njeno bogastvo pa se je začel že nekaj let prej.

La Lolla, kot je bil vzdevek za mnoge v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja najlepše ženske na svetu, se je 1949. poročila z mariborskim zdravnikom Milkom Škofičem. V zakonu, ki je trajal do leta 1971, je povila svojega edinega otroka, Andreo Milka Škofiča ml. 

Zakon razveljavil papež Frančišek

Še dve leti kasneje je končala filmsko kariero, v kateri je igrala z največjimi imeni hollywoodske zlate dobe, od Rocka Hudsona in Franka Sinatre do Errola Flynna in Humphryja Bogarta, ter se posvetila svojima konjičkoma, kiparstvu in fotografiranju. Fidel Castro jo je celo povabil na Kubo, da ga je portretirala.

Gina Lollobrigida in Milko Škofič ml. | Avtor: Profimedia Milko je bil igralkin edinec. Profimedia
Imela je tudi razgibano zasebno življenje, še v zrelih letih se je pohvalila z ljubimci. Eden od njih je bil 34 let mlajši Španec Javier Rugau y Rafols, ki jo je tudi zasnubil ter se, čeprav je svatbo prestavila, poročil z njo – in to brez njene vednosti, s pomočjo pooblaščenke. Lollobrigida ga je tožila in izgubila, nazadnje pa je vmes posegel papež Frančišek in leta 2019 zakon razveljavil.

Ferrari za darilo

Takrat je v njeni vili skupaj s partnerko že živel Andrea Piazzolla, ki je bil od nje mlajši kar 60 let. Sprva ga je zaposlila kot šoferja, nato je napredoval do menedžerja in sploh zaupnika, bil naj bi ji več kot sin.

Izkoristil pa naj bi dostop do njenega premoženja in brez njene vednosti prodal nekaj razkošnih apartmajev ter si kupoval luksuzne avtomobile. Tudi te je prodal in denar nakazal na račune svojih staršev. Temu je v nedavnem intervjuju za italijanske medije sicer oporekal, češ da je bila Lollobrigida radodarna, dala naj bi mu za 600.000 evrov daril, med drugim ferrarija, za katerega je iztržil 225.000 evrov, forda, tega je prodal za 90 tisočakov, in motor ducati, njegovim staršem pa naj bi donirala 271.000 evrov, da so lahko odplačali hišo.

Milko Škofič ml., ki z materjo ni imel pristnih odnosov, ni mirno gledal, kako jo Piazzolla izkorišča. Po njegovih besedah je tudi odstranil vse ljudi, ki so bili Lollobrigidi najbližji, vključno z njim, organiziral drage zabave in nadzoroval vsa njena srečanja.

Poslovno nesposobna

Leta 2017 je Škofič ml. začel sodni postopek, s katerim bi njegovo mater razglasili za začasno poslovno nesposobno, sam pa bi prevzel upravljanje njenega premoženja. Na sodišču je zmagal in igralka je lahko razpolagala le z manjšimi vsotami za dnevne potrebe, ne pa s celotnim premoženjem, vsaj dokler se ne razjasnijo zadeve s Piazzollo.

Toda ni se vdala. "Tega si ne zaslužim. Nič nisem narobe naredila, pa je moja družina jezna name in mi ne da miru," je komentirala na televiziji in si za pritožbo najela odvetnika, znanega po boju proti mafiji. "Sodišče naj me pusti, da se staram in umrem."

Gina Lollobrigida in Andrea Piazzolla | Avtor: Profimedia Andrea Piazzolla naj bi se okoriščal z njenim bogastvom. Profimedia
In pred poltretjim mesecem je res za vedno zaprla oči. Sinu je, kljub odtujenosti in zamer zaradi tožarjenja, zapustila polovico premoženja, ocenjenega na 10 milijonov evrov, drugo polovico pa Piazzolli. Še vedno pa ni končan popis umetnin in drugih dragocenosti. Italijanski mediji so prejšnji teden poročali, da so v prisotnosti Škofiča ml. odprli sef v igralkini spalnici, a je bil – prazen.

Borba za dediščino Gine Lollobrigide očitno še ni končana, Piazzolla pa ne rešen sodišč. Škofič ml. je zoper njega že pred časom vložil tožbo, ker da si je na račun ostarele Lollobrigide prisvojil premoženje v vrednosti tri milijone evrov, ta teden pa se je spet znašel pred sodnikom, tokrat na pobudo bivše partnerke, s katero ima šoloobveznega sina, ki ga je priznal šele po testu DNK, in zanj ni nikoli plačeval preživnine. Mimogrede, ima še enega otroka, dveletno hčerko. Ime ji je Gina.

Komentarjev 5
  • Boschtjan Zupanchich 08:15 31.marec 2023.

    Obupno, kaj vse lahko naredi denar, če pride v Neprave roke, .... Zato v Novi Dobi, po razpadu zdajšnjega sistema ne bomo več obnovili starega monetarnega sistema.