Svet
9 ogledov

Slovenski zet za nasprotnika Obame

Donald Trump Flynet
Ameriški bogataš Donald Trump je v četrtek v svojem hotelu v Las Vegasu izrazil podporo predsedniški kandidaturi nekdanjega guvernerja Massachusettsa Mitta Romneyja.

Ameriški tajkun, kot ga med drugim radi imenujejo francoski mediji, Donald Trump je kandidaturo nekdanjega guvernerja Massachusettsa Mitta Romneyja podprl dva dni po njegovi gladki zmagi na republikanskih volitvah na Floridi in dva dni pred strankarskimi zborovanji v soboto v Nevadi.

Medijski četrtek je sicer v ZDA potekal v znamenju Trumpa, ki je aprila lani Romneyja zavrnil kot poslovneža majhnega kalibra, ki si je ustvaril premoženje z uničevanjem podjetij in delovnih mest. Romney je decembra lani zavrnil povabilo na televizijsko soočenje pod Trumpovim vodstvom, ki ga je moral ta potem odpovedati.
Trump se je za Romneyja odločil pred dvema tednoma, ker je oster do Kitajske zaradi manipulacij s svojo valuto. Ameriški komentatorji sicer po vrsti menijo, da je Trump s podporo Romneyju želel le opozoriti nase in si narediti reklamo.

Trumpov urad je v sredo sporočil, da bo v četrtek v Las Vegasu padlo veliko oznanilo in ameriški mediji so začeli sklepati, da bo oznanil podporo protikandidatu Newtu Gingrichu, kar so podžigali tudi v Gingrichevem štabu. Čeprav ni jasno, ali bo Trumpova podpora Romneyju koristila ali škodila, je bil Romney v četrtek na videz vesel. "To je ena takih stvari, za katere kar ne moreš verjeti, da se lahko zgodijo," je dejal kandidat, ki sta mu stala ob strani žena Ann in Trump.

Trump v politiki "cirkusant"

Trump je poskušal kandidirati za predsednika na listi republikanske stranke, vendar pa je bilo glavno vprašanje, za katero si je prizadeval, objava Obamovega rojstnega lista. To se je zgodilo in predsednik ZDA se je nato hudo norčeval iz Trumpa na večerji dopisnikov Bele hiše ter ga označil za cirkusanta.

Trump je odstopil od kampanje, čez nekaj časa pa spet postal željan pozornosti in je začel širiti namige, da bo kandidiral kot neodvisni kandidat, če republikanski volivci ne bodo izbrali "pravega". Kot kaže, so ga, saj je Romney po zmagi na Floridi v torek spet prevzel vodstvo v nacionalnih anketah in ima največ možnosti za zmago.

Slavni slovenski zet je ob glasnem aplavzu delavcev v svojem hotelu dejal, da je Romney odločen, pameten in oster, zato ne bo dovolil, da se ZDA še naprej dogajajo slabe stvari, kot se sedaj. Na vprašanje, ali morda s svojo podporo kandidatu škodi, ker ustvarja videz, da se je milijonarju brez stika z navadnimi ljudmi sedaj pridružil še eden, je Trump odvrnil, da Romneyju vse bolj uspeva najti stik.

Komentarjev 3
  • privat 08:57 04.februar 2012.

    ne zaupaj bogatim ljudem...

  • Trsten 15:26 03.februar 2012.

    tralala, tebe bo pobral od zlobe in sovražnosti. Si pa res en srotek bogi.

  • tralala 09:12 03.februar 2012.

    Trump, kar kandidiraj. Če je našim klerofašističnim cirkusantom uspelo, ni hudič, da tut teb ne bo.