Svet
21681 ogledov

Slovo 6-letnice. Vzrok smrti je grozljiv.

Ukrajina Epa
Župan Mariupolja potrdil smrt deklice. Po podatkih ZN v Ukrajini je 474 žrtev med civilisti.

Župan ukrajinskega mesta Mariupolj, Vadym Boychenko, je potrdil smrt 6-letne deklice Tanye, je poročal BBC. Njeno truplo so potegnili izpod ruševin ene izmed uničenih stavb v mestu. Župan je povedal, da je deklica umrla zaradi dehidracije. 

"Njena mama je bila ravno tako ubita. Ne vemo, koliko časa se je deklica borila za življenje. Ne moremo si niti predstavljati njenega trpljenja. V zadnjih minutah svojega življenja je bila sama, slabotna, prestrašena in žejna." Boychenko je povedal še, da so ruski vojaki pustili mesto s pol milijona prebivalci brez vode, luči, ogrevanja in komunikacij. Vse poti v mesto so blokirane. Vsa prizadevanja, da bi dostavljali hrano in zdravila, so preprečena s strani ruske vojske.

Pozval je zahodne države, da pomagajo Ukrajini in dodal, da to ne bo obudilo življenje male Tanye, bo pa pomagalo ohraniti življenja tisočih drugih otrok v Ukrajini. 

474 smrti civilistov

Visoki komisariat Združenih narodov za človekove pravice je medtem objavil, da je doslej v vojni v Ukrajini skupno zabeležil že 474 smrti civilistov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med njimi je bilo po podatkih urada v Ženevi tudi 29 mladoletnikov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Večina civilnih žrtev je posledica uporabe eksplozivnega orožja dolgega dometa, vključno s težkim topništvom, raketometi in zračnimi napadi," so še sporočili iz urada visoke komisarke ZN za človekove pravice Michelle Bachelet.

ukrajina begunci Svet Enajstletni deček sam zbežal na varno iz Ukrajine

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • jozicamurn 23:39 08.marec 2022.

    Zelensky jih je držal s sniperji, da niso mogli pobegniti in da se njihovi očetje bojujejo na strani neo-nacistov.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:57 08.marec 2022.

    Otroci ne bi smeli biti žrtve vojne!!!

  • rd2dmk2 21:55 08.marec 2022.

    vsi ki imate tolk povedat eden proti drugemu vam dam eno vprašanje.. torej kaj bi bilo bolj prav da veliki diktaror Tito ( tako je sedaj vse splošno imenovan ) , bi pokleknil pred ravno tako velikim diktatorjem Stalinom in ...prikaži več bi bivša Juga prišla pod varšavski pakt in pod krilo mame Rusije, ali je bilo bolj prav da ga je nabil na beganco in mu pokazal sredinec, pa je Jugolsavija šla po svoje do bridkega konca. no da boste mal razmišljal o fašistih in diktaturi, ko boste iskali odgovor.