Svet
14 ogledov

Smrad pripeljal do belih levov

Beli levi
1/5
Reuters
Tajska policija v hiši odkrila 14 belih levov.

Tajska policija je v hiši v Bangkoku odkrila 200 divjih živali, vključno z opicami, želvami in 14 belimi levi. Dva moška je ob tem obtožila nezakonitega trgovanja z divjimi živalmi, ki je v državi zelo razširjeno.

Policija se je za preiskavo hiše v tajski prestolnici odločila, potem ko so se sosedje pritožili zaradi smradu. Živali, skrite v hiši, so po navedbah policije v državo najverjetneje pripeljali z dovolilnicami za prodajo živalskim vrtovom. V resnici pa sta obtoženca živali nato ponujala zasebnim kupcem, trdi policija.

Dvojici grozi do štiri leta zapora

Če bo dvojica spoznana za kriva, jima grozi do štiri leta zaporne kazni in 1300 dolarjev globe. Oba sicer zanikata vpletenost v nezakonito trgovino z divjimi živalmi, čeprav je bil eden od njiju že pred leti spoznan za krivega enakih obtožb.

Ko bo proces zaključen, bodo nekaj živali spustili v divjino, druge pa poslali v živalske vrtove, so še pojasnili na policiji.

Tajska velja za središče mednarodnega tihotapljenja divjih živali. V Aziji namreč vlada veliko povpraševanje po nenavadnih domačih ljubljenčkih in tradicionalnih zdravilih, izdelanih iz delov živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.