Svet
21395 ogledov

Smrt 3-mesečnega dojenčka

Reševalno vozilo Istochphoto
Okoliščine žalostne smrti dojenčka še niso pojasnjene.

Na Hrvaškem odmeva smrt 3-mesečnega dojenčka z območja Bjelovarske županije. Otrok je umrl v torek. 

Policijska preiskava je v teku; obdukcija je po pisanju hrvaških portalov pokazala, da dojenček ni umrl nasilne smrti, imel pa je nezdravljeno vnetje pljuč, ki je najverjetneje povzročilo smrt. 

Vodja splošne bolnišnice v Bjelovarju je povedal, da so otroka reanimirali v torek v zgonjih jutranjih urah. Oče otroka je pred tem po telefonu navedel, da je otrok trikrat bruhal, nato pa prenehal dihati.  

Niso poslušali 

Kot še pišejo hrvaški portali, starša dojenčka nista pripeljala na pregled od njegovega rojstva, tudi patronažna sestra je pogosto naletela na zaklenjena vrata. Prav ona jima je naročila, da morata otroka odpeljati k pediatru, a oče za to ni želel slišati, ocenil je, da bi bilo to zaradi situacije z novim koronavirusom preveč nevarno. 

Mojportal.hr pri tem navaja še, da je otrok izgubljal na teži, ker mama ni mogla dojiti, mlečnih pripravkov za dojenčke pa starša nista želela dodajati. 

Niti usodnega večera obiska zdravnika ni želel

Oče je v noči s ponedeljka na torek nujno medicinsko pomoč poklical dvakrat, prvič ob 3.41, drugič ob 3.51. Prvi pogovor je trajal sedem minut; povedal je, da je otrok bruhal. Dobil je navodila, kako naj starša ravnata. Povedal je, da rešilca ne potrebujejo. 

V drugem pogovoru je povedal, da je otrok slabše, vendar spet zavrnil obisk zdravniške službe. Dežurni zdravnici je primer postal sumljiv, z reševalnim vozilom so se odpravili na naslov, s katerega so prejeli klic. Otroka so reanimirali na licu mesta in vso pot do bolnišnice, kjer je nato umrl. 

Zdravstveni delavci zavračajo kritike, češ da niso storili dovolj, da bi otroka zaščitili. Izpostavljajo, da je preiskava primera še v teku in da s preiskovalci sodelujejo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.