Svet
8 ogledov

Smrt je razkrila pravo filmsko zgodbo

William P. Coyman PU New Hampshire
V New Yorku je starejši gospod stopil z vlaka in se zgrudil. Preberite, kaj vse so odkrili policisti.

Avgusta lani je 75-letni upokojenec iz Bostona stopil z vlaka v New Yorku in se zgrudil. Medtem ko so ga reševalci poskušali oživiti, so policisti v njegovem nahrbtniku iskali dokumente za identifikacijo in našli 179.980 dolarjev gotovine v zvitkih, spetih z gumicami, poroča msnbc.com.

Upokojenec stari znanec policije in časopisov

Preiskovalcev mrtvi moški ni presenetil le z denarjem, ampak tudi s svojim ozadjem. William P. Coyman je imel kriminalno preteklost, ki je segala v leto 1955. Prav tako je bil zaprt, in sicer zaradi kupa kokaina in 20 tisoč dolarjev, ukradenih v trgovini.

Coymanova stara druščina, International Brotherhood of Teamsters Local 25, je bila znana po organiziranih kriminalnih vezeh v 90. letih prejšnjega stoletja. Pred leti je bilo njegovo ime omenjeno tudi v poročanjih, da so uradniki prisilili hollywoodske filmske ekipe in producente, da so nenaporno delo dajali njim. Sam je nekajkrat delal kot voznik pri snemanjih nekaterih filmov.

Umrl je pri opravljanju "dela" ...

Preiskovalci so stopili v stik z enim od Coymanovih sorodnikov, ki je dejal, da je delal kot kurir za družbo 180 Entertainment in naj bi nosil denar iz Bostona v Philadelphio. Agenti so preverili podjetje in ugotovili, da ima sedež registriran v majhni hiši v industrijski coni v Philadelphii, z osebnimi plovili in dvema luksuznima avtomobiloma, parkiranima na dvorišču.

Enoti za boj proti drogam DEA je vse postalo še bolj sumljivo.

Sinu je bilo vse življenje neprijetno

Februarja so zvezni tožilci v New Yorku prosili sodnika za dovoljenje, da denar zadržijo, ker sumijo, da izhaja iz preprodaje drog. Sodišče še ni odločilo. Coymanov sin William, ki živi v Kaliforniji, o denarju ni želel govoriti, povedal je le, da ne pripada njegovi družini. "Ljudje, povezani s tem denarjem, verjetno niso kaj prida," je dejal. "Moj oče je bil velik človek. A je imel pestro zgodovino ... Ko sem odraščal, je bilo mogoče o njem brati v časopisu in bilo je neprijetno. Neprijetno mi je vse moje življenje."

Prijatelji in sorodniki, ki so na spletnih straneh objavili nekaj spominov na Coymana, so se spominjali svetlejše plati njegovega življenja oziroma njegove ljubezni do irskih pesmi, lojalnosti družini in naklonjenosti lokalnim konjskim dirkam.

Tudi gospod Burke ima razgibano preteklost

Odvetnik Steven D. DiLibero je v imenu 180 Entertainment vložil zahtevek za priznanje pravice do denarja. Kot svojo stranko je navedel Josepha Burka, vendar ni pojasnil dejavnosti družbe ali čemu je namenjen denar. Podatki, do katerih so se dokopali novinarji, pričajo, da ima tudi gospod Burke razgibano preteklost.

Kriminalni podvigi

Leta 1988 so ga poslali v zapor za niz šestih bančnih ropov na Floridi. Takrat je agentom FBI povedal, da je bil vpleten v kar 18 napadov na banke in oklepna vozila v več državah, preden so ga ujeli v Minnesoti. Ko je bil leta 1994 še vedno zaprt, so ga pri FBI ujeli pri organiziranju distribucije petih kilogramov kokaina v Charlestownu ob pomoči nekaj sodelavcev. Kazen so mu še podaljšali, na prostosti pa je od oktobra 2010.

Dokumenti o nepremičninah kažejo, da je hiša s sedežem 180 Entertainment last Anthonyja Fedeleja, nekdanjega poslovnega partnerja preminulega glasbenega producenta Stephena Epsteina. Zanj je bilo znano, da je tesen prijatelj in občasno poslovni partner Josepha "Skinny Joeyja" Merlina, nekdanjega šefa mafije v Philadelphii.

Posnet bo tudi film

Kot nalašč je ameriška kabelska televizija A&E marca napovedala, da bo z igralcem Markom Wahlbergom posnela dokumentarno dramo o Coymanovi druščini, Teamsters Local 25. Ta pravi, da se je slabega glasu očistila že pred leti, ko so bili vodje obsojeni v vrsti zveznih preiskav o izsiljevanju.

Komentarjev 1
  • skipper 20:14 03.maj 2012.

    Google translate...vedno manj slovničnih napak dela.