Svet
18 ogledov

Smrt milijonarja iz ozkih Putinovih krogov

Mihail Lesin Youtube
V hotelu v Washingtonu so našli truplo nekdanjega ruskega ministra komunikacij Mihaila Lesina, milijonarja, ki naj bi bil zelo blizu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Preiskava poteka.

Nekdanjega ruskega ministra za komunikacije Mihaila Lesina je opozicija obtoževala, da je utišal ruske medije. Njegovo truplo so po poročanju ameriških medijev našli v hotelu The Dupont Circle v Washingtonu.

Ameriške oblasti so o najdbi obvestile rusko veleposlaništvo; obe državi sta sprožili preiskavo, s kateronaj bi ugotovili, v kakšnih okoliščinah je umrl Putinov tesni prijatelj in sodelavec. Ameriška policija je za zdaj potrdila le smrt, ne želi pa razkriti podrobnosti, v kakšnih okoliščinah so našli Lesinovo truplo.

Lesin je med drugim financiral tudi Russia Today, medijsko hišo, ki oddaja v angleščini in ki jo podpira tudi ruska vlada. Vztraja sicer, da želi podati drugačno perspektivo na velika dogajanja v svetu iz ruskega stališča.

Preiskava glede pranja denarja

Republikanski senator iz Mississipija Roger Wicker je že leta 2014 zahteval preiskavo Lesinovih poslov v ZDA; sumil je, da je posredi tudi pranje denarja.

Lesin je bil ruski minister za komunikacije med letoma 1999 in 2004, nato pa je bil Putinov svetovalec v postavitvi medijske hiše Russia Today. Pred časom naj bi za nekaj milijonov dolarjev kupil posestvo v Evropi, nekaj nepremičnin je imel tudi v Los Angelesu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.