Svet
13 ogledov

Smrt moškega, ki je testiral nova zdravila

tablete Carinska uprava RS
V Franciji je umrl moški, ki je v skupini s še petimi drugimi testiral novo protibolečinsko zdravilo, ki ga je razvil evropski laboratorij v Rennesu.

Vest o tem, da je moški umrl, so sporočili iz bolnišnice v Rennesu, kjer je ležal. Ostalih podrobnosti niso sporočili.

Zdravstveno stanje ostalih petih ljudi, ki so ravno tako testirali nova zdravila, ostaja nespremenjeno, tudi njih zdravijo v omenjeni bolnišnici. Po poročanju nekaterih medijev naj bi testirali nove tablete, ki so med drugim vsebovale tudi kanabis.

Štirje naj bi imeli nevrološke težave, zdravniki se zanje bojijo, da bodo imeli trajne posledice. Peti moški je brez kakršnihkoli simptomov, a je v bolnišnici na opazovanju.

Preizkus zdravil, ki ga je opravljal zasebni laboratorij Biotrial, so po dramatičnih posledicah prekinili. V laboratoriju so prvič na ljudeh preizkušali novo protibolečinsko zdravilo in zdravilo proti motnjam razpoloženja portugalskega farmacevtskega podjetja Bial. Sodelovalo je skupno 108 prostovoljcev. Med njimi jih je 90 dobilo novo zdravilo, ostali pa placebo.

Šesterica moških, ki je pristala v bolnišnici, je prejela največji odmerek zdravila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 2
  • Swap 18:45 17.januar 2016.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3400880/Serious-accident-trial-cannabis-based-painkiller-leaves-one-person-dead-five-hospitalised-France.html#v-5487689896844808181

  • Swap 18:43 17.januar 2016.

    Prosim da ne zavajate ljudstva ZDRAVILO NI VSEBOVALO CANABISA http://www.dailymail.co.uk/news/article-3400880/Serious-accident-trial-cannabis-based-painkiller-leaves-one-person-dead-five-hospitalised-France.html