Svet
11 ogledov

Smrti dvakrat pogledal v oči

Junija je v morje padlo letalo Airbus A330-203, novembra pa je težave imelo leta Žurnal24 main
Avtomehanik iz New Yorka se je ta teden kar dvakrat srečal s smrtjo. Najprej je preživel manjšo letalsko nesrečo, nato pa se je še skoraj utopil.

Michael Trapp je z manjšim letalom strmoglavil v jezero Huron, kjer je v vodi preživel neverjetnih 17 ur, preden so ga našli.

To naj bi bil čisto običajen let iz New Yorka v Winsconsin, a se je nenadoma na sredini jezera Huron znašel v izrednih razmerah in takoj poklical na pomoč.

"Takoj bom pristal," je rekel Michael, ki je centru sporočil tudi, kje točno je. Letalo je začelo padati proti vodi in nenadoma treščilo ob vodno gladino. Letalo se je v hipu obrnilo na glavo, pritisk pa je razbil steklo, ki je Michaela poškodovalo po obrazu.

Vedel je, da mora letalo čim prej zapustiti. Odpel si je pas in izplaval. Na gladini ga je spet čakalo presenečenje, visoki valovi. Tako je 17 ur plaval brez rešilnega jopiča v upanju, da bo preživel.
"Vse, kar sem si v tistem trenutku želel, je bilo, da še enkrat objamem svojo ženo in mamo."

Vse bolj je postajal utrujen, plavanje pa mu je oteževala tudi obleka. Da bi opozoril nase, si je na roko navlekel nogavico in z njo mahal ter klical na pomoč. Kar 13 čolnov se je peljalo mimo njega. Upanje je bilo že skoraj izgubljeno, ko se je mimo pripeljal še štirinajsti. Michael je bil rešen.

Dean Petitpren, ki je rešil Trappa, meni, da je prišel ravno ob pravem času. Njegove oči so se že začele zapirati, in ko bi enkrat zaspal, bi bilo konec.

Da je ostal živ, je presenetilo tudi Michaela samega. Kot je povedal, nikoli ne hodi veliko, ne plava in se ne ukvarja s športom. Meni, da ga je rešila njegova maščoba, ki ga je grela v vodi in mu vzdrževala telesno temperaturo.

Potem ko je Michael smrti dvakrat pogledal v oči, se je odločil, da bo od zdaj naprej raje ostal na trdnih tleh. Na družinska srečanja pa se bo peljal z avtom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.