Svet
6 ogledov

Smrti med snežnim neurjem Jonas

Washington sneg EPA
Snežno neurje Jonas je v ZDA upravičilo napovedi o težavah, ki jih prinaša s seboj. Ponekod je zapadlo več kot 90 centimetrov snega.

Do sobote zvečer po krajevnem času je v vzhodnem delu države terjalo najmanj 18 smrtih žrtev, večinoma zaradi prometnih nesreč in kapi med kidanjem snega. Dve osebi sta umrli tudi zaradi podhladitve. 

Vsi nasvetov oblasti, da ostanejo doma na toplem in varnem niso poslušali in so obtičali na cestah. V Kentuckyju, Pensilvaniji in Zahodni Virginiji so vozniki v dolgih kolonah na avtocestah več ur čakali na pomoč.

Ustreljen Good Samaritan

Na tragičen način je umrl 26-letni mladenič, ki so ga mediji poimenovali Good Samaritan (Dobri Samarijan), saj je bil ubit, ker je želel pomagati ponesrečencu v Severni Karolini. Moški je s svojim vozilom na spolzki cesti zdrsnil iz cestišča, zato mu je želel 26-letnik pomagati. Ta pa se je domnevno prestrašil, da ga želi oropati in mladeniča večkrat ustrelil. 

Med kidanjem snega so umrli kar trije ljudje zaradi srčne kapi. Kidanje snega je bilo zelo težavni, ker ga je močan veter na novo in novo nosil pred domovanja. Sneg je bil tudi moker in težak. V Kentuckyju je umrl voznik snežnega pluga.

Tragično se je končalo tudi za najstnika v Ohiu. Nespametno se je sankal za avtomobilom, med tem pa ga je povozil kamion.

V Pensilvaniji so na cesti umrli štirje vozniki. V New Jerseyju in Delawaru, kjer je veter divjal s 120 kilometri na uro, so območja ob obali prizadele poplave, v Marylandu je veter podrl konjski hlev, v Virginiji pa se je vdrla streha zgodovinskega gledališča zaradi težkega snega.

Washington sneg | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 2
  • izRODEk 09:21 25.januar 2016.

    Divji zahod. Te norce je potrebno kontinentalno izolirati, pretrgati vse stike - dosti bolj, kot Severna Koreja! ZDA so skupaj z Israhellom in Saudijci zlo tega planeta!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:01 24.januar 2016.

    Te Američani bi vsakič enga ustrelil ko bi se utrašil. Vsakič ko se nekdo nekoga ustraš ga preventivno ustreli. Pa če to ni noro no!