Svet
27 ogledov

Smrtna kazen za 22-letnega rasista

Dylann Roof Facebook
Ameriški tožilci zahtevajo najstrožjo kazen za 22-letnega Dylanna Roofa, ki je lansko leto pobil devet vernikov v cerkvi v Charlestonu v Južni Karolini.

Dylann Roof je junija lani vstopil v cerkev za temnopolte in namenoma streljal na ljudi. Sooča se s kar 33 točkami obtožnice na čelu z umori in zločini iz sovraštva, saj je namenoma pobijal temnopolte. Policisti so ga prijeli takoj po dejanju, ki ga je tudi priznal. Policiji je povedal, da je pobijal zato, da bi ZDA povedel v rasno vojno.

Pred dejanjem je z žrtvami prebil kako uro na sestanku študijske skupine, nato pa nanje začel streljati  iz avtomatskega orožja, pri čemer je ubil devet vernikov, med drugim tudi pastorja in državnega senatorja Clemento Pickneyja.

Roof se bo smrtni kazni težko izognil, saj bo to zahtevalo tudi okrožno tožilstvo Charlestona, kjer je bil zločin storjen. Sodni proces v okrožju se bo začel januarja, proces na zveznem sodišču pa se bo začel, ko bo prvi končan.

Komentarjev 4
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:31 25.maj 2016.

    Tisti verniki sploh niso umrli, le boh jih je poklical k sebi!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:30 25.maj 2016.

    Če bi imel muslimansko bradico bi takoj rekl da je terorist. Dvojni standardi pri dojemanju zločina. Vsaj kazen bo pravična.

  • dragec 12:33 25.maj 2016.

    ti si vernik????