Svet
34 ogledov

Smrtna kazen za pokol na Bostonskem maratonu

Džohar Carnajev EPA
Sodišče je Dzhokharja Tsarnaeva obsodilo na smrt zaradi njegove vpletenosti v bombni napad na Bostonskem maratonu aprila leta 2013.

Džohar Carnajev se sooča s smrtno kaznijo z injekcijo, ki mu jo je dosodila porota sodišča v Massachusettsu po dolgotrajnem in mučnem sojenju. Sedem žesk in pet moških je odločalo o tem, ali naj Carnajeva ubijejo z injekcijo, ali naj ga kaznujejo z dosmrtno ječo brez možnosti predčasnega izpusta.

21-letnemu Džoharju pripisujejo vpletenost v bombni napad na Bostonskem maratonu, v katerem so umrli trije ljudje, 264 pa je bilo poškodovanih. Sodili so mu tudi za streljanje na ameriškega policista v spopadu s policijo, v katerega sta se pri begu zapletla z njegovim starješim bratom. Ta je bil v spopadu ubit.

Obramba je 21-letnega fanta branila češ da je “dober fant”, ki ga je na stranpota terorizma zvabil starejši brat. Tožilci so odgovarjali, da je brezsrčno nastavil bombo na prostoru, kjer so bili tudi otroci in da je v njegovem napadu umrl tudi 8-letni deček Martin Richard. 

Komentarjev 6
  • Papaja Popi 09:24 16.maj 2015.

    Bravo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sem za to, da se smrtno kazen uvede tudi pri nas.

  • Pepe007 07:28 16.maj 2015.

    Fant je bil takrat star 19 let, sedaj je 21. Slovenski 19-letniki živijo v hotelu mama, starši se na sestankih pogovarjajo, da je matura preveč stresna za njih, da so le še otroci.Da ne dolgovezim: smrtna kazen za 19 ...prikaži več ali 21-letnika je navaden umor. Skopuški Američani zapravljajo milijarde za netenje vojn po svetu, nimajo pa nekaj 1000 $ na leto za dosmrtni zapor takega človeka.

  • kapibara 04:19 16.maj 2015.

    Se strinjam s teboj, samo poglej pa, kedo pa je še kaj vrnil, kljub temu, da so biliobsojeni, gredo pa b osbn stečaja, "plomba na neprimičnine", postopki se odvijajo na PP Postojna.. sprejemamo zakon (katerga imamo že xxx let) o ...prikaži več o vračilu , s kaznivim dejanjem, pridobljene premoženju..., pa kaj čem ti še naštevat..