Svet
17 ogledov

Smrtni streli za duhovnika

V Rusiji živi 20 milijonov muslimanov. Številni so bili zaradi dela 35-letnega d Žurnal24 main
Moskvo pretresa umor ortodoksnega duhovnika, ki je pod streli neznanca umrl v svoji cerkvi sredi ruske prestolnice.

35-letni pravoslavni duhovnik Daniil Sysoyev je bil poznan predvsem po odkritih kritikah islama in po spreobračanju muslimanov v pravoslavno vero.

Trdil je, da je spreobrnil oziroma krstil najmanj 80 muslimanov, predvsem Tatarov, Uzbekistancev in Čečenov. Ostali duhovniki niso sledili njegovemu zgledu, po njegovih besedah zato, ker so se bali muslimanskega maščevanja.
 

"Preko telefona in elektronske pošte so mi že 14-krat grozili s smrtjo. Grozili so, da mi bodo odsekali glavo," je pokojni duhovnik povedal ruskemu časniku Komsomolskaya Pravda.

Ne glede na grožnje je nadaljeval svoje delo, kar je plačal z življenjem. Neznanec ga je poiskal v njegovi cerkvi v Moskvi, nato pa vanj izstrelil več nabojev.

Težko ranjeni duhovnik, ustreljen je bil v glavo in prsi, je umrl v bolnišnici. Tam zdravijo tudi zborovodjo iz cerkve, ki je bil v napadu neznanca ravno tako hudo poškodovan.

Med glavnimi verskimi skupnostmi v Rusiji velja nenapisano pravilo, da čred svojih vernikov ne povečujejo na račun drugih verstev.



 



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.