Svet
7 ogledov

Smrtonosne eksplozije v Alepu

Bomba v Turčiji Reuters
V sirskem Alepu so v kratkem časovnem razmiku eksplodirali trije avtomobili bombe. Umrlo najmanj 48 ljudi. Eksplozija sirske granate v Turčiji dobiva vse večje razsežnosti.

Gre za najhujši napad po 28. avgustu, ko je v predmestju glavnega mesta Damask avtomobil bomba eksplodiral na pogrebu dveh provladnih predstavnikov. Pri tem je umrlo 27 ljudi. Danes je bilo poleg 48 mrtvih še 100 ranjenih, večina med njimi je bila režimskih vojakov.

Po današnjem napadu so v Alepu zaprli vsa vladna poslopja. Tako državni mediji kot opozicija poročajo, da so eksplozije odjeknile na osrednjem mestnem trgu Sadalah al Džabri.
Alep je po številu prebivalcev največje mesto v Siriji, zanj pa že od julija poteka srdita bitka med vladnimi silami in protirežimski uporniki.

Nove ofenzive tudi pred Damaskom

Sirska vojska je danes začela novo veliko ofenzivo proti uporniškim utrdbam v Damasku. Po navedbah observatorija je bombardirala več četrti in izvajala množične aretacije. Sirski uporniki pa so izvedli napad v pokrajini Idlib na severozahodu države, v katerem so ubili najmanj 15 vojakov. Posledično so izbruhnili ostri spopadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.