Svet
15 ogledov

Smrtonosni tornado prizadel ZDA

tornado, ZDA, Mississippi, škoda, upostošenja
1/18
Žurnal24 main
V sobotnem divjanju tornadov na jugu ZDA je umrlo najmanj 10 ljudi. Gmotna škoda je velika, saj je porušenih veliko domov in javnih zgradb.

Tornadi so divjali po zvezni državi Misisipi in poleg stanovanjskih hiš poškodovali tudi kemično tovarno in pristanišče v Louisiani. Uničeni pa so tudi številni električni drogovi. Kot lahko vidite v fotogaleriji, pa močno neurje ni prizaneslo niti drevesom.

"Bilo je zelo močno neurje"
Guverner države Haley Barbour je dejal, da je tornado "popolnoma zbrisal" del okrožja Yazoo, kjer živi okoli 20 tisoč prebivalcev.

"Bilo je zelo močno neurje in na žalost imamo žrtve," je dejal guverner v soboto zvečer za televizijsko postajo CNN.

V divjanju tornadov je po zadnjih podatkih umrlo najmanj deset ljudi. Pet ljudi, med njimi tudi dva otroka, je umrlo v okrožju Choctaw, štirje v okrožju Yazoo, eden pa je umrl v okrožju Holmes. Oblasti se bojijo, da bi bilo lahko žrtev še več.

Nizek zračni pritisk je v južnem in osrednjem delu zahoda ZDA poskrbel za vsaj še 40 tornadov. Prizadete so bile tudi zvezne države Missouri, Tennessee, Alabama, Georgia, Arkansas, Kentucky in Indiana. V omenjeni regiji sicer tornadi niso nikakršna redkost.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Vse se je treslo"

Vodja trgovine v mestu Yazoo Essie Hendrix je dejala, da je bila v času divjanja tornada skupaj z zaposlenimi in 15 kupci v trgovini. "Vse se je premikalo, treslo in stvari so padale po tleh," je dejala Hendrixova.

"Mislili smo, da naj bo odpihnilo. Trajalo je okoli dve minuti, ampak imeli smo občutek, kot da traja najmanj eno uro." Nihče v trgovini na srečo ni bil ranjen.

Televizijski sprejemnik letel po zraku
Lastnik gostilne nekaj metrov stran od trgovine pa je dejal, da so se vsi, ki so od daleč videli, da se tornado približuje, takoj skrili na varno. "Streha se je odlomila, televizijski sprejemnik je letel po zraku in bilo je grozno," je dejal Mitchell Saxton

"Skrili smo se v hladilnico in bili tam okoli deset minut. Ko je nad nami pustošil tornado, je bilo zelo grozno. Samo bogu se lahko zahvalimo, da lahko z vami še govorim o tem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.