Svet
194694 ogledov

Sneg do streh, ljudje zatrpani. Poglej posnetke

Sneg, Norveška
1/5
Profimedia
Živo srebro se je spustilo tudi pod 40 stopinj Celzija.

Temperature v severni Evropi so prvič po letu 2021 padle pod -40 stopinj Celzija, je sporočil švedski meteorološki inštitut SMHI. Območje visokega zračnega tlaka trenutno prinaša izjemno hladen zrak na severovzhod Švedske in severno Finsko.

Sneg, Norveška | Avtor: Profimedia Profimedia

Polarni mraz in sneg sta te dni sicer povzročila kaotične razmere na Švedskem, Danskem, Norveškem in Finskem. Zaradi obilnega sneženja je v sredo na glavni cesti E22 v regiji Skane na jugu Švedske obtičalo okrog 1000 vozil. Cesta je postala neprevozna že dopoldan, reševalci pa so se skoraj 24 ur trudili, da bi osvobodili vse ujete voznike. Pomagati jim je morala tudi vojska.

Sneg, Norveška | Avtor: Profimedia Profimedia

Na TikToku so se pojavili posnetki iz Norveške, ki prikazujejo, kako se prebivalci te države borijo s snegom. Številni Norvežani zaradi snega, ki jim je segel skoraj do strehe hiš, ne morejo odpreti vrat, zato skačejo skozi okna v globok sneg, zasuti pa so tudi njihovi avtomobili.

Na družbenih omrežjih je poplava posnetkov zatrpanih ljudi, številni pa se v komentarjih med drugim sprašujejo tudi, koliko neki bo to vode, ko se bo sneg začel taliti.

@climatdisasters2024 Please watch the forum global crisis the responsibility. You will hear the life saving information about the future! #fyp #foryou #climatechange #nature #snow #family #people #world #norway #future #solution ♬ 2 FAST 2 FURIOUS - SLVG

Megla na avtocesti Vreme Slovenija Dež, nato sneg, potem pa ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • sando6 17:09 06.januar 2024.

    Ja in kaj je to nenormalnega za Švedsko v tem času?eh...če bi to blo julija...

  • leonardo 13:33 06.januar 2024.

    Ja, vremenarjem nikoli prav. Če ni snega - katastrofa, če je sneg - katastrofa. Ko sem bil otrok, smo imeli sneg do streh. Največji kmet je zapregel vola in splužil pot šolarjem, ker ga je bilo več kot so bili ...prikaži več veliki. Danes pa, če je 20 cm snega vremenarji razglasijo rdeč alarm.

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 05:48 06.januar 2024.

    Letos se sicer končuje maksimum sončevih aktivnosti, torej bomo postopoma spet deležni vremena, ki podnebnim bebcem ni najbolj povšeči...Seveda pa ne bodo nehali s svojo gonjo proti antropogenemu CO2 saj je to preveč donosno ter podprto z mediji in bebci, ...prikaži veči, ki to verjamejo...