Svet
11837 ogledov

Sneg državo spravil na kolena

Avto, zima, led, sneg Unsplash
Južni del Nemčije je v petek zvečer prizadelo močno sneženje, ki se nadaljuje tudi danes, zaradi česar so na münchenskem letališču do nedelje zjutraj prekinili lete, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Močno nočno sneženje v tem delu države je davi ohromilo tudi železniške povezave, v prometu pa je obtičalo na tisoče potnikov.

Z münchenskega letališča, ki je drugo najprometnejše letališče v državi, so danes sporočili, da bodo do nedelje do 6. ure zaradi močnega sneženja prekinili lete. Sprva so letalski promet prekinili do poldneva.

Potnike ob tem pozivajo, naj sploh ne potujejo, pred nedeljskim odhodom pa naj pri svoji letalski družbi preverijo status svojega leta.

Tiskovni predstavnik nemške letalske družbe Lufthansa je medtem po poročanju dpa poudaril, da bo prekinitev letalskega prometa v Münchnu vplivala tudi na druga letališča. Precejšnje omejitve na primer veljajo tudi na najprometnejšem nemškem letališču v Frankfurtu.

Nemška vremenska služba (DWD) je za večji del Bavarske napovedala sneženje do popoldneva, ponekod pa naj bi zapadlo do 40 centimetrov snega, danes poroča nemški Deutsche Welle.

Slabo vreme na Bavarskem ovira tudi železniški promet, pri čemer je glavna železniška postaja v Münchnu praktično obstala, poroča dpa. Začasno so bile prekinjene regionalne in medkrajevne povezave, potniki nekaterih vlakov v Münchnu in Ulmu pa so morali noč preživeti na vlakih.

V Münchnu so od petka zvečer do danes zaradi poslabšanja razmer na cestah odpovedali tudi večino lokalnih avtobusnih in tramvajskih prevozov.

Oblasti so v petek poročale o več deset nočnih prometnih nesrečah na spolzkih cestah na jugu Nemčije. Med njimi je bilo tudi množično trčenje na avtocesti, v katerem je bilo poškodovanih oseb ljudi, od tega štirje huje.

Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 17:57 02.december 2023.

  Nemci so žleht zato jih bog nima rad....kot bi rekla SDS meteorologinja.

 • Boris 17:40 02.december 2023.

  Še en bombastičen naslov, vreden diplome novinarja. A ne, DJ, a ne ?

 • Ender3 15:24 02.december 2023.

  Slovenceljni smo na to pregovorno pripravljeni. Ko je več kot 10cm na cesti je, že kaos..