Svet
17 ogledov

Sneg ohromil London

Sneg je ohromil London.
1/2
Žurnal24 main
Močno sneženje, ki je zajelo Veliko Britanijo, je povzročilo pravi kaos na Otoku. Cestni promet je ohromljen, odpovedani so številni leti, zaprli pa so tudi šole.

Po napovedih vremenoslovcev naj bi v Veliki Britaniji danes ponekod zapadlo do trideset centimetrov snega. To se pozna tudi v prometu, saj so morali odpovedati nekatere vlake, ceste pa so ponekod popolnoma neprevozne. Ponedeljkovo sneženje, ki velja za eno izmed najhujših v zadnjih 18 letih, je povzročilo tudi zaprtje glavnega londonskega letališča Heathrow. Letališke oblasti so morale odpovedati okoli 800 letov, glavne prometne povezave letališča s prestolnico pa so bile zaprte. Zaradi zastojev na cesti in zasneženih cest okoli šest milijonov Angležev ni moglo v službo, na tisoče šol pa je moralo zapreti vrata. Po napovedih vremenoslovcev bo danes še močno snežilo na Škotskem, v Walesu in severni Angliji. Oblasti pa so ob tem tudi izdale opozorilo pred poledico.

Kaos tudi na avstrijskem Koroškem
Z obilnim sneženjem se soočajo tudi na avstrijskem Koroškem. Kljub intenzivnemu pluženju na cestah zaradi močnega sneženja prihaja do vedno novih težav. Gasilci so morali tako v jutranjih urah iz vozil reševati voznike, ki so zaradi mraza ostali ujeti v svojih avtomobilih. Zaradi številnih nesreč pa je bila glavna avtocesta čez Koroško občasno več ur zaprta. Po napovedih vremenoslovcev se bo stanje na avstrijskih cestah umirilo popoldne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.