Svet
36 ogledov

Sneg ohromil promet

1/10
Žurnal24 main
Snežna neurja so po vsem svetu ohromila letališča in povzročila zastoje v prometu.

Zaradi slabega vremena z več letališč v Zahodni Evropi poročajo o odpovedih poletov. Na letališču v Frankfurtu so morali odpovedati skoraj 40 poletov, kdaj se bo promet normaliziral, pa ne morejo povedati. V Frankfurtu so v preteklih dneh odpovedali že okoli 230 poletov. Na letališču čaka na tisoče potnikov, številne pa so namestili v hotele.

Ohromljena letališča

Eurostarjevi vlaki naj bi jutri znova začeli voziti pod Rokavskim prelivom. Inženirji so namreč ugotovili, da so bili za petkovo ustavitev vlaka pod morjem krivi ščiti proti snegu, ki bi morali preprečiti dostop snega do motorjev, vendar so zatajili. Zdaj jih bodo izboljšali in v torek naj bi vlaki znova vozili.

Težave zaradi slabega vremena imajo tudi na amsterdamskem letališču Schiphol, kjer so prav tako odpovedali več poletov, predvsem v evropske države. Na Nizozemskem so zaradi hude poledice težave tudi v cestnem prometu. Številni avtobusi ne vozijo, na avtocestah pa so dolgi zastoji. Na letališčih v Parizu so zaradi slabega vremena danes odpovedali petino poletov. Na letališču v Madridu so odpovedali več poletov, saj so morali zaradi slabe vidljivosti zapreti dve od štirih vzletno-pristajalnih stez. Sneg in poledica ovirata promet tudi na Portugalskem, kjer je zaprtih več cest v osrednjem delu države.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kaos tudi v Italiji

Zaradi mraza in sneženja je dopoldne nastal kaos na železnici med Trstom in Benetkami. Obstalo je več kot deset vlakov, preostali pa so imeli tudi do dveurne zamude. Zaradi slabega vremena je na severovzhodu Italije danes zaprtih več šol. Mraz je danes zajel tudi Sicilijo, kjer so temperature padle pod ledišče, ponoči pa je zapadlo tudi pet centimetrov snega, ki je težave povzročil predvsem v prometu.

Mraz zahteval smrtne žrtve

Iz Avstrije sicer poročajo, da je v številnih krajih danes zjutraj temperatura padla pod minus 20 stopinj Celzija, zaradi mraza pa so ponoči umrli trije ljudje. O žrtvah poročajo tudi iz Poljske. Konec tedna je v državi zaradi mraza umrlo 42 ljudi. Večina žrtev so brezdomci, stari med 30 in 50 let, ki so bili pod vplivom alkohola.

Snežni viharji so zajeli tudi ZDA, najhuje pa je v vzhodnem delu, kjer sneg povzroča zastoje v prometu. Eden najhujših snežnih viharjev v zadnjih letih je poskrbel za do 40 centimetrov debelo odejo. Cestni in letalski promet sta skoraj obstala, številne trgovine pa so ostale zaprte.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.