Svet
3 ogledov

Sneg paraliziral življenje

Močno sneženje v ZDA.
1/8
Žurnal24 main
Snežno neurje je zajelo vzhodno obalo Združenih držav Amerike. Življenje je obstalo, do konca dneva lahko zapade še do 75 centimetrov snega.

Obeti niso dobri. Na območju med zveznima državama Virginia in New Jersey naj bi do konca dneva padlo še med 50 in 75 centimetrov snega.

V Washingtonu in okolici je že ponoči zapadlo do 53 centimetrov snega, kar je popolnoma paraliziralo mesto. Če se bodo napovedi vremenoslovcev uresničile, bo to najmočnejše sneženje v zadnjih 90 letih.  

Svoje je prispeval tudi močan veter, ki je pihal s hitrostjo tudi do 90 kilometrov na uro. V zveznih državah Virginia, Maryland in Delaware so razglasili izredne razmere.

Nikamor od doma
Življenje je ohromljeno. V Washingtonu so odpovedali vse avtobusne prevoze, po mestu se je mogoče gibati le s podzemno železnico. Oblasti so vsem voznikom svetovale, naj se ne odpravljajo na ceste. Te so trenutno slabo prevozne, tako da so na pomoč poklicali kakih 200 pripadnikov nacionalne garde, a je težav veliko, saj ljudje niso upoštevali navodil, naj raje ostanejo doma, tako da je kar nekaj zastojev.

Okoli 150 tisoč gospodinjstev v zvezni državi Maryland je ostalo brez električne enregije, saj je težak in moker sneg podiral drevesa in trgal električne napeljave. V okolici Washingtona in Baltimora pa je brez elektrike ostalo okoli 85 tisoč gospodinjstev.

V petek so vrata šol ostala zaprta, v trgovinah pa so se vile dolge vrste kupcev, ki so želeli kupiti zaloge hrane. Predčasno so v Washingtonu zaprli tudi urade in nekatere druge ustanove. V soboto so na tamkajšnjih letliščih odpovedali večino letov.

Snežne padavine naj bi se umirile že jutri, v naslednjih dneh pa napovedujejo še nižje temperature kot običajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.