Svet
23 ogledov

Sneg pobelil Dalmacijo

Zaprta šola v Šibeniku Duško Jaramaz/PIXSELL
Tudi pri sosedih prava zima – snežilo celo na otoku Brač, v Šibeniku odpovedali pouk.

Sneg je zajel notranjost Hrvaške, pa tudi območje Zadra in Šibenika ter notranjost Dalmacije. Zaradi snega in ledu na ulicah so šibeniške mestne oblasti odpovedale današnji jutranji pouk v mestnih osnovnih in srednjih šolah.

Sneg in led na Hrvaškem | Avtor: Hrvoje Jelavić/Pixsell Hrvoje Jelavić/Pixsell
Vremenoslovci tudi za danes napovedujejo možnost rahlega sneženja v Dalmaciji, še posebej na jugu, na območju Dubrovnika. Trenutno sneži v severozahodnih in vzhodnih delih države.

Težave povzroča tudi burja

V notranjosti države je snežna odeja ponekod visoka 40 centimetrov, kolikor so med drugim namerili v nekaterih krajih v Gorskem Kotarju. V Karlovcu je 30 centimetrov snega, v Zagrebu okoli 15 centimetrov, v Slavoniji pa med 10 in 25 centimetrov.

Iz Hrvaškega avtokluba (Hak) so sporočili, da močna burja ovira promet na avtocesti Reka–Zagreb med Kikovico in predorom Tuhobić. Na številnih lokalnih in državnih cestah v Liki in notranjosti Dalmacije je prepovedan promet za tovornjake s priklopniki.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.