Svet
28 ogledov

Sneg povzročil kaos po Evropi

1/7
Žurnal24 main
Evropo sta zajela sneg in mraz, ki sta povzročila kaos v prometu.

Iz Nemčije, še posebej iz Bavarske, zaradi nenadnega začetka zime danes zjutraj poročajo o kilometrskih zastojih in številnih nesrečah. Na bavarskih cestah je zaradi obilnega sneženja počilo že več kot stokrat, promet pa je po navedbah policije zablokiralo skupno več kot 50 tovornjakov. Na letališču v Münchnu so dopoldne odpovedali že 15 letov.

V Avstriji je medtem rekorderka v snegu avstrijska Koroška in še posebej Celovec, kjer so namerili 26 centimetrov snega. Iz avstrijske Tirolske so v nedeljo poročali o prvi letošnji smrti zaradi snežnega plazu. Danes ponekod v Avstriji še sneži, v prihodnjih dneh pa naj bi se padavine vsaj na severu in zahodu države umirile.

V Angliji zaprte številne šole
Neugodne vremenske razmere pa so povzročile, da so na Škotskem, severovzhodu Anglije in Cornwallu ter v Severni Irski zaprli številne šole. Na škotskih cestah so se zgodile številne prometne nesreče, meteorologi pa napovedujejo, da sneženje še ne bo ponehalo.

V Bolgariji skoraj poletno vreme
Medtem ko sta sneg in mraz zajela številne evropske države, pa imajo v Bolgariji skorajda poletno, čeprav kljub temu nemirno vreme. Iz te države namreč danes poročajo o temperaturah do 23 stopinj Celzija in hkrati hudih neurjih. Zaradi močnega vetra s hitrostjo do 90 kilometrov na uro je brez elektrike ostalo skoraj 7000 gospodinjstev. Neurja so med drugim prizadela smučišče Borovez na zahodu Bolgarije in pristaniško mesto Varna ob Črnem morju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.