Svet
61 ogledov

Snemalne kamere v kabinah

(Foto: kaportal)
1/2
Žurnal24 main
V trgovskem centru v Karlovcu so v kabinah trgovine spodnjega perila Palmers namestili videokamere.

Dve redni stranki trgovine spodnjega perila sta bili šokirani, ko sta v kabini za preoblačenje na stropu zagledali kamero, poroča hrvaški Kaportal.

"Tukaj kupujem že več let in ne morem verjeti, da so padli tako nizko. Nad kabino lahko kamero
postavi le bolna in perverzna oseba. V tem prostoru se slečem do spodnjic in nedopustno je, da se zaradi morebitne kraje kršijo naše pravice do zasebnosti. To je preveč," je povedala ena od vznemirjenih strank.

Vodja marketinga pri hrvaški podružnici podjetja Ljiljana Jakovljević pravi, da so za videokamere v njihovih trgovinah vedeli. "Kamera je res nad kabino, ko pa smo preverili, kaj snema, smo videli, da snema blagajno in police. V drugih naših trgovinah kamere ponavadi niso v kabinah. Ta trgovina je že dolgo časa odprta in ne vem, zakaj se je tam znašla kamera. Še nas je presenetilo, da je tam," je povedala.

Hrvaški novinarji so se šli o sporni kameri prepričat na lastne oči. Nikjer v prodajalni, na vhodu ali v notranjosti, niso videli opozorila, da je trgovina pod videonadzorom. Tako naj bi šlo za nezakonito snemanje, odgovorne pa lahko doleti denarna kazen ali zapor do enega leta.

Videoposnetek si lahko ogledate v zavihku video.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.