Svet
5 ogledov

Snežni plaz pokopal 16 ljudi

Žurnal24 main
V snežnem plazu v Tadžikistanu je na cesti, ki povezuje državo s Kitajsko, umrlo najmanj 16 ljudi, nekaj vozil pa je še vedno ujetih pod snegom.

Predstavnik tadžikistanskega notranjega ministrstva je povedal, da reševalci nadaljujejo z iskanjem, saj ne vedo, koliko ljudi in vozil je še ujetih pod plazom. Plaz je najprej pod sabo pokopal nekaj tovornjakov, nato pa se je sprožil še drugi in zasul neznano število vozil. Enemu od ujetih voznikov je po navedbah policije uspelo opraviti telefonski klic s svojega mobilnega telefona, vendar je bila zveza kmalu za tem prekinjena. Med mrtvimi so predvsem vozniki tovornih vozil in njihovi sopotniki.

Plazovi so sicer na tej cesti, ki vodi iz prestolnice Dušanbe in povezuje Tadžikistan s Kitajsko, precej običajni. Eden od voznikov, ki se je pravkar vrnil z meje je povedal, da je zaradi močnega sneženja je cesta zelo nevarna. Ker pa je pokrajina gospodarsko odvisna od trgovine s Kitajsko, se mnogi podajo na pot kljub velikemu tveganju. Policija ves čas opozarja na nevarnost snežnih plazov, vendar pa se vozniki tovornjakov za opozorila ne zmenijo in so z vožnjo prek nevarnega območja tvegajo svoja življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.