Svet
6 ogledov

So iphone 4G sploh ukradli?

Igralec Ashton Kutcher svoj iphone razkazuje tudi na javnih prireditvah. (Foto: Žurnal24 main
Gizmodo vs. Apple. Kmalu bo jasno, ali gre le za uspešen piar ali dejansko krajo.
Iphone 4G je Gizmodu prodal 21-letni Brian J. Hogan. Pravi, da obžaluje napako, ker ni storil več za to, da bi telefon vrnil Appleu, poroča MSNBC.

Boljše reklame si ne bi mogli narediti ne za prihajajoči iphone 4G ne za spletni portal Gizmodo. Tako so prepričani številni, ki te dni polnijo spletne forume in pišejo komentarje pod članki o novici, da zdaj zgodbo o domnevno ukradenem iphonu 4G preiskuje tudi kalifornijska policija.

Prvi pride, prvi melje?
Čeprav se mnogim morda zdi, da gre za slučaj "prvi pride, prvi melje" (prototip iphona 4G je namreč neznanec našel na stolu v baru, kjer ga je pozabil Applov tehnik), je policija drugačnega mnenja.

Iphone 4G že junija?
Po naših informacijah naj bi Apple novi iphone 4G predstavil že junija. Apple namreč od 28. junija do 2. julija v San Franciscu organizira svetovno konferenco razvijalcev programske opreme (WWDC 2010). Kateri od slovenskih mobilnih operaterjev ga bo ponudil na našem trgu, še ni znano.

Ta se sklicuje na kalifornijski zakon, ki pravi, da mora najditelj predmet vrniti, če ve, kdo je lastnik. V tem primeru je bilo jasno (po velikem logotipu podjetja na telefonu), da je predmet last Appla. Spletni portal Gizmodo, ki je telefon od najditelja kupil za pet tisoč ameriških dolarjev, pravi, da je poskušal neznanec večkrat stopiti v stik z Applom, a žal neuspešno.

Gizmodo je nato objavil test prototipa iphona 4G in novica je zakrožila po svetu. Spletni portal je imel rekorden obisk – šteli so ga v milijonih. Prejšnji teden pa so se v javnosti že pojavila namigovanja, da naj bi Apple vso stvar spretno načrtoval in vse skupaj izrabil kot reklamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.