Svet
24 ogledov

So lastniki orožja vaši sosedi?

Manjši časnik Journal News iz New Yorka je razjezil bralce, ker je objavil interaktivni zemljevid z naslovi ljudi, ki imajo dovoljenje za nošenje orožja.

Zemljevid so objavili skupaj s člankom ''Lastnik orožja, vaš sosed: Česar ne veste o orožju v vaši bližini''. Sklicevali so se na zakon o svobodi informiranja ter pridobili in objavili imena in naslove ljudi, ki imajo v okrožjih Westchester in Rockland dovoljenje za nošenje orožja.

Podatke, ki so jih razkrili, so skušali upravičiti s strahom prebivalcev okrožij. Ta se je zaradi strelskega pohoda na osnovni šoli v Newtownu le še povečal.

Bralci zgroženi, sledilo opravičilo

Kljub temu so jih bralci ostro kritizirali. Dejali so, da lahko ravno zaradi zemljevida nosilci orožja postanejo tarče napadov, kakor tudi da morebitni kriminalci zdaj vedo, v katerih hišah ni orožja.

Pozneje so v časniku objavili pojasnilo, v katerem so skušali razložiti, zakaj takšna odločitev. ''Masaker v Newtownu še vedno straši večino naših bralcev. V zadnjem tednu so se vse razprave na naših spletnih straneh vrtele okoli nadzora nošenja orožja. Naši bralci imajo pravico vedeti, kdo od sosedov ima orožje. Imena in naslove smo dobili na osnovi rutinske zahteve,'' so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.