Svet
15 ogledov

So našli črno skrinjico?

Kitajska ladja Reuters
V oceanu zaznali "utripajoč signal", enak signalu, ki ga je oddaja črna skrinjica z malezijskega letala, ki je strmoglavilo pred štirimi tedni.

Signal je v južnem Indijskem oceanu zaznala kitajska ladja. Za zdaj sicer ni jasno, ali je odkritje povezano z letalom, ki je izginilo pred štirimi tedni na poti iz malezijske prestolnice Kuala Lumpur v kitajsko glavno mesto Peking.

Nič ni še gotovo

Signal je imel frekvenco 37,5 kiloherca, kar je enako signalu, ki ga oddaja črnca skrinjica. 

Oceanograf Simon Boxall pa svari, da zaznan signal še ne pomeni ničesar: "Šlo bi lahko za različne stvari." Če pa se izkaže, da so našli, kar so iskali, potem "možnosti, da bi našli letalo ali vsaj črno skrinjico, poskočijo z ena na milijon na skoraj zagotovo," je še dejal za CNN.

Čas se izteka 

Večnacionalna iskalna akcija za pogrešanim letalom v Indijskem oceanu poteka že 19. dan na 217.000 kvadratnih kilometrov velikem območju. Iskanje je sedaj osredotočeno na iskanje črne skrinjice, ker se izteka čas delovanja baterije. Po pričakovanjih naj bi ta prenehala delovati predvidoma v ponedeljek, lahko pa tudi do sredine aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.