Svet
73 ogledov

So našli ugrabljeno Antonijo Bilić?

Najdene kosti Zeljko Hladika/PIXSELL
Na Hrvaškem so ob glavni cesti našli človeške kosti. Po neuradnih informacijah bi lahko šlo za posmrtne ostanke ugrabljene Antonije Bilić.

Včeraj so na področju Josipdola, deset metrov od glavne ceste v bližini počivališča Miljanica, policisti našli človeške kosti. Takoj se je pričelo ugibanje, ali gre za 17-letno Antonijo Bilić, ki jo je ped 17 meseci ugrabil Dragan Paravinja, ki je kljub temu, da trupla dekleta nikoli niso našli, obsojen na 40 let zapora.

Po prvih hitrih analizah DNK gre za kosti, ki pripadajo mladi ženski, poroča hrvaški portal 24sata. Če bo analiza pokazala najmanjši dvom, da gre za ugrabljeno, bodo opravljene dodatne analize.

Tudi odvetnik družine Bilić, Vinko Ljubičić, je prepričan, da gre za Antonijo. Kot je povedal za omenjeni portal, je glede na vse dokaze, ki so bili predstavljeni na sojenju Paravinji, zelo verjetno, da so kosti njene. Ponovno je povedal, da je že pred letom dni opozarjal, naj se ponovno preišče to območje, saj je na to namigovala tudi analiza gibanja Paravinje, a ga ni nihče poslušal, pravi.

Hrvaški mediji poročajo, da naj bi našli tudi kavbojke in elastiko za lase, a tega noče nihče potrditi.

Mesto, kjer so našli kosti, je le nekaj kilometrov oddaljeno od počivališča Modruš, kjer so 7. junija lani ob 15.40 zadnjič zaznali signal mobilnega telefona pogrešanega dekleta.

Je to žoga?

Ostanke sta našla dva moška, ki sta se ustavila na počivališču. Eden od njiju je zagledal nekaj belega. "Mislil sem, da je žoga. A vem, da na tem območju ni otrok, zato se mi je zdelo čudno," je povedal za hrvaški portal. Razmaknila sta travo in zagledala lobanjo, zraven pa lopatko. Poklicala sta prijatelja policista, ki je dva metra naprej našel še kavbojke in elastiko za lase, pripovedujeta.

Spomnimo

Antonijo so nazadnje videli 7. junija lani, ko je na mostu preko Čikole vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Dragan Paravinja. Slednji je po aretaciji v Bosni in Hercegovini umor priznal, kasneje pa trdil, da so ga prisili v priznanje. Sodišče v Šibeniku ga je spoznalo za krivega ugrabitve in umora mladoletne Drnišanke Antonije Bilić. Obsojen je na 40 let zapora. Forenzična preiskava je potrdila, da je bila Antonija v njegovem tovornjaku. Truplo so iskali več mesecev, a neuspešno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.