Svet
16 ogledov

So politiki na račun bolne deklice oprali denar?

denar dolar dolarji kalkulator Shutterstock
Politiki so si omislili akcijo zbiranja denarja, da bi na račun dekličine bolezni, operacije in smrti dobili več denarja.

Z bančnega računa, na katerega so srbski državljani Srbije in celega sveta vplačevali denar za operacijo deklice Tijane Ognjanović, je bilo v bolnišnico v Houstonu nakazanega okoli 1,46 milijona dolarjev, kar je dvakrat več, kot je bilo potrebno za operacijo (710 tisoč dolarjev), poroča srbski Kurir.

Glede na to, da je vsota dvakrat višja od predvidene, gre po poročanju Kurirja za več kot očitno pranje denarja in organizirano akcijo z namenom, da gre denar v druge žepe. Ali sta v celotni akciji sodelovala dekličina starša Nebojša in Jelena Ognjanović ali pa ju je morda kdo izsiljeval, bodo ugotovili pristojni organi, ki primer že preiskujejo.

Pred dekličino smrtjo sta bila na račun bolnišnice nakazana dva zneska – 266 tisoč in 399 tisoč dolarjev (skupno tako 665 tisoč), drugi del plačila v višini 798 tisoč dolarjev pa je bil vplačan po dekličini smrti, je za omenjeno spletno stran povedal dobro obveščeni vir.

"Na podlagi tega je jasno, da je šlo za veliko prevaro," je dejal vir, ki je obenem zatrdil, da deklica v Houstonu ni niti bivala v bolnišnici, temveč v bližnjem hotelu, od koder je hodila na vse potrebne preiskave in čakala na operacijo.

Starši pokojne trenutno razpolagajo z 1,4 milijona evrov (1.729.300 dolarjev), družina pa ima račun še na eni banki, vendar ni znano, kolikšen znesek je na tamkajšnjem računu.

Vir je za Kurir povedal še, da so se starši ustrašili in naj bi del denarja vrnili na račun banke. Oba sta nedosegljiva za kakršnekoli komentarje, še piše portal.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 11:09 06.november 2013.

    Le kaj se čudite, slovenski politiki so prvo pokradli državo sedaj so se spravili še na prebivalstvo in nihče jim nič ne more, ne morem si predstavljat da je socijalizem skrival toliko lopovov.