Svet
18 ogledov

So v zlorabe otrok vpleteni tudi politiki?

Jimmy Savile Reuters
Britanijo že nekaj tednov pretresa škandal v zvezi z nekdanjim televizijskim voditeljem na televiziji BBC, ki je zlorabljal otroke. Po zadnjih informacijah naj bi obstajal tudi seznam vpletenih politikov.

Britanskemu premieru Davidu Cameronu so med televizijskim pogovorom pokazali seznam politikov, ki naj bi bili krivi zlorab otrok. Ta je medije in javnost pozval k previdnosti, saj bi lahko ogrožali ugled nedolžnih ljudi. "Veliko je obrekovanja o ljudeh brez pravih dokazov. Paziti morate, da se ne boste šli lova na čarovnice proti ljudem, ki so v resnici nedolžni," je medije posvaril Cameron.

Neimenovani politik se je prepoznal v obtožbah, da je zlorabljal

Veliko Britanijo že nekaj tednov pretresa škandal v zvezi z nekdanjim priljubljenim voditeljem na televiziji BBC Jimmyjem Savilom. Ta je lani umrl, zdaj pa so se pojavili številni ljudje, ki trdijo, da jih je v mladosti zlorabil.

Danes pa se je konservativni član lordske zbornice Alistair McAlpine prepoznal kot tarča govoric na spletu, da je prav on nekdanji pomemben politik, ki naj bi zagrešil številne spolne zlorabe v Walesu v 70. in 80 letih. O zlorabah je poročal BBC, ki pa politika ni imenoval.

McAlpine, ki je bil sodelavec premierke Margaret Thatcher, je zatrdil, da nikoli ni bil vpleten v zlorabe otrok, in vztraja, da je žrtev zamenjave identitete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.