Svet
9 ogledov

Šoba ostaja v priporu

Boštjan Šoba Žurnal24 main
Šoba ostaja v priporu. Glavna obravnava verjetno kmalu.

Boštjan Šoba, soobtožen v sojenju zoper nekdanjega državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Borisu Šuštarju, ostaja v priporu, saj ni vložil ugovora na sklep. Tako bo začetek sojenja dočakal v priporu. Ker se priporne zadeve obravnava prednostno, je pričakovati, da bo glavna obravnava razpisana v razmeroma kratkem času. Ker je Šoba v Kanadi čas preživljal v tako imenovanem ekstradicijskem priporu, se, če bo obsojen, ne bo vštel k prisojeni zaporni kazni.

Šoba je v Kanado na službeno pot odšel že leta 2005, ko so njemu, Šuštarju ter še šestim soobtožencem sodili zaradi zlorabe položaja, a se s poti ni vrnil. Leta 2007 so ga kanadski policisti prijeli na podlagi tiralice, vendar so ga po treh mesecih izpustili. Nato so ga znova prijeli februarja 2009.

Kanadsko pristojno sodišče in ministrstvo za pravosodje sta izročitev dovolila, a je Šoba poskušal s pritožbami doseči, da ga ne bi izročili Sloveniji. Nato je slovensko ministrstvo za pravosodje od kanadskih kolegov 15. julija letos prejelo odločbo, da se dovoli predajo Šobe Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.