Svet
874 ogledov

Sodelavec ministrstva izgubil osebne podatke prebivalcev

USB ključ Shutterstock
Zunanji sodelavec ministrstva je izgubil podatke vseh 460.000 prebivalcev mesta.

Zasebni zunanji sodelavec japonskega mesta Amagasaki je med nočno zabavo in prekomernim pitjem alkohola izgubil USB ključek z osebnimi podatki vseh 460.000 prebivalcev mesta, so danes sporočili iz mestne uprave. Ob tem so občane pomirili, da so podatki šifrirani, za zdaj pa ni nobenih znakov, da bi kdo do podatkov hotel dostopati.

Neimenovani zunanji sodelavec mestne uprave je kot pogodbenik sodeloval v programu pomoči ob pandemiji, torbico z USB ključkom pa je izgubil v torek zvečer, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Globoko obžalujemo, da smo (...) okrnili zaupanje javnosti v mestno upravo," je na novinarski konferenci povedal uradnik Amagasakija.

Med podatki so bili naslovi, spol, imena, rojstni dnevi in drugi osebni podatki vseh prebivalcev mesta ter davčni podatki in podatki o bančnih računih nekaterih prebivalcev, so sporočili iz mestne uprave.

Informacije so shranili na USB ključku, da bi jih tako lažje prenesli v klicni center v bližnji Osaki. Izguba je bila že prijavljena policiji, ki je sprožila preiskavo, še navaja AFP.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • kapibara1 13:34 25.junij 2022.

    Če model ne naredu Supuko, ni Džepanizec