Svet
23 ogledov

Sodnik Mladića nagnal iz dvorane

Sojenje Mladiću ICTY
Sodnik Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije je danes nekdanjega poveljnika vojske bosanskih Srbov Ratka Mladića nagnal iz sodne dvorane do konca pričanja zaščitene priče RM-345, ker je glasno govoril in izjavil, da priča laže.

Ratko Mladić je moral zapustiti dvorano po približno uri obravnave. Predsedujoči sodnik Alphons Orie ga je najprej opozoril, naj ne govori glasno. Zaščiteno pričo, ki je preživela poboj na kmetiji v Branjevu, je nato vprašal, ali je Mladić ogovoril njega, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Najverjetneje da, zato ker je rekel, da sem se vse zlagal. Nisem prepričan, da je bilo namenjeno meni, a predvidevam, da je bilo," je dejala priča.

Ko je Mladić v spremstvu varnostnikov odhajal iz dvorane, je vzkliknil, da je to rekel svojemu odvetniku, ne pa priči. "On laže, ... p***** ti m******* turška!"

Glavni Mladićev odvetnik Branko Lukić je dejal, da je obtoženec, kolikor razume, govoril drugemu odvetniku Miodragu Stojanoviću.

Mladića že večkrat nagnali

Sodnik je Mladića že večkrat nagnal iz sodne dvorane in napovedal, da se bo tega ukrepa posluževal, če bo obtoženec govoril glasno in ogovarjal ali žalil priče.

Mladić je v 11 točkah obtožnice obtožen vojnih zločinov, zločinov proti človečnosti in genocida med vojno v BiH, tudi genocida najmanj osem tisoč Bošnjakov v Srebrenici julija 1995.

Komentarjev 8
  • privat 08:34 13.april 2013.

    take žvali nebi treba jemati kot ljudi in jim dajati pravico do večletnih sojenj....

  • Žurnalček 07:34 11.april 2013.

    Crkavao ti meni 500 godina i jedan dan.

  • 1111 14:21 10.april 2013.

    ...eh...kr naenkrat mu bo srce zastalo in bo izginila vsaka sled za njim...kot za Miloševićem...