Svet
34 ogledov

Sojenje Mladiću preloženo za nedoločen čas

Sojenje Mladiću ICTY
Haaško Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije je danes na sojenju nekdanjemu vojaškemu poveljniku bosanskih Srbov Ratku Mladiću preložilo začetek predstavitev dokazov tožilstva "do nadaljnjega". To se je zgodilo že drugič.

Pred mesecem dni je namreč haaško sodišče že preložilo nadaljevanje sojenja Mladiću zaradi formalnih napak tožilstva.

To je namreč prepozno predložilo dokaze obrambi, Mladićeva obramba pa je zaradi tega zaprosila za preložitev začetka sojenja Mladiću za šest mesecev.

Sodišče danes ni pojasnilo, zakaj se je odločilo za preložitev sojenja "do nadaljnjega". V sporočilu za javnost piše le, da so odločitev sprejeli "po prejetju stališč tožilstva in obrambe glede razkritja dokaznega materiala".

Po prvi preložitvi sojenja sredi maja naj bi se predstavitev dokazov tožilstva potem začela mesec dni kasneje, kot je bilo sprva predvideno, in sicer 25. junija. A očitno prva priča proti Mladiću takrat še ne bo nastopila.

Na vrsti predzadnji

Mladić je sicer predzadnji, ki so mu začeli soditi na haaškem sodišču. Sodišče, ki so ga za zločine v vojnah na območju nekdanje Jugoslavije leta 1993 ustanovili Združeni narodi, naj bi namreč delo končalo konec leta 2014. Na začetek sojenja čaka samo še nekdanji vodja Srbov na Hrvaškem Goran Hadžić, ki so ga kot zadnjega od skupno 161 haaških obtožencev prijeli julija lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.