Svet
13 ogledov

Sojenje očetu – morilcu

(Foto: Neven Lazarević/Glas Istre/Pixsell) Žurnal24 main
Na sodišču v Puli se je začelo sojenje 45-letnemu očetu, ki je maja letos v Rovinju zadavil svojega 9-letnega sina.

"Menim, da sem kriv, vendar ne počutim se kot morilec, saj nisem nameraval ubiti svojega otroka,“ je pred sodiščem povedal 45-letnik. Obtožnica ga bremeni posebno krutega umora; 20. maja je v svojem stanovanju ubil svojega 9-letnega sina, in sicer tako, da ga je z obema rokama zgrabil za vrat in ga zadavil.

"Žal mi je sina, bil sem pod pritiskom in ne vem, kako se je to zgodilo,“ je povedal morilec svojega otroka, ki je nekajkrat ponovil, kako zelo sta se imela s sinom rada. Med opisovanjem dogajanja je povedal, da je 9-letnik, ko je prišel v njegovo stanovanje, prosil za 20 kun (2,74 evra) za sendvič. "Zatem je zahteval še 100 ali 150 kun za nekakšno ekskurzijo,“ je nadaljeval obtoženi. "Ker mu denarja nisem dal, me je začel brcati z nogama. Nekajkrat sem ga odrinil od sebe, nakar je začel kričati. Potem sem ga zgrabil za vrat,“ je opisoval dogajanje tragičnega večera. "Davil sem ga, nato pa nekajkrat udaril po obrazu, da bi prišel k sebi,“ pričanje očeta prenaša Večernji list.

Mama umrlega dečka, s katero sta razvezana, je kmalu po dogodku prišla na kraj zločina. Za sina se je zbala, saj se ni vrnil domov ob dogovorjenem času. "Vprašala je, kje je Luka, na kar sem ji odgovoril, da je tu, mrtev,“ je še dodal oče – morilec.

Hladen, s cigareto v roki
Pred sodiščem je nastopila tudi priča, katere mama živi v stanovanju nad tistim, v katerem je prišlo do umora. "Stopila sem do spodnjega stanovanja, potem ko sem slišala glasen ženski krik. Otrok je bil že mrtev in ležal na tleh, moja mama pa je kričala nanj, kaj je naredil,“ je povedala in dodala, da je oče med vsemi kriki in jokom mirno sedel na kavču in kadil cigareto.

Soseda je pazila na dečka vse od njegovega prvega leta naprej. Povedala je, da je bil na očeta zelo navezan, da ga je skrbelo zanj, saj z njim več niso živeli v skupnem gospodinjstvu.

Osvetljevanje okoliščin umora, ki je maja pretresal vso Hrvaško, o njem pa smo poročali tudi v Sloveniji, se bo nadaljevalo konec oktobra, ko bo pričala druga soseda, ki je priložnostno pazila na dečka. Zaslišali bodo tudi sodnega izvedenca psihiatrične stroke, pričanje mame pokojnega dečka pa bodo prebrali, saj se dobre štiri mesece po sinovem umoru še ne čuti sposobna odgovarjati na vprašanja sodišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.