Svet
3 ogledov

Sojenje Sanaderju zamuja zaradi bombe

Ivo Sanader na sodišču Pixsell
Zaradi klica o bombi evakuirali sodišče v Zagrebu. Sojenje Ivu Sanaderju začeli z zamudo.

Danes zjutraj so zaradi klica o podtaknjeni bombi evakuirali sodišče v Zagrebu, kjer bi se ob 9.30 moralo nadaljevati sojenje nekdanjemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju.

Na prizorišče so takoj prispeli pirotehniki in policisti s psi. Po temeljitem pregledu zgradbe so ugotovili, da je bomba lažna.

Pravosodni policisti so tako zaprosili zaposlene na sodišču, naj se vrnejo na svoja delovna mesta, piše 24sata.

Danes bi se moralo nadaljevati sojenje bivšemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju za domnevni sprejem podkupnin od avstrijske banke Hypo Alpe Adria in madžarske energetske družbe Mol. Med drugim naj bi kot pričo zaslišali bivšega hrvaškega zunanjega ministra Mateja Granića.

Naj vas spomnimo

Sanaderja bremenijo prejetja pol milijona evrov podkupnine od Hypo Alpe Adria Banke sredi 90. let prejšnjega stoletja pri pogodbi o posojilu 20 milijonov evrov za potrebe hrvaške diplomacije. Obtožen je tudi vojnega dobičkarstva, ker je bila Hrvaška takrat v vojni. Grozi mu kazen do deset let zapora.

Sanader je obtožen in osumljen v še petih primerih korupcije, hrvaška premierka in predsednica HDZ Jadranka Kosor pa je danes potrdila, da je Sanader osumljen tudi v okviru preiskave o domnevnih črnih skladih v vladajoči stranki med letoma 2003 in 2007.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.