Svet
102 ogledov

Šok v cerkvi: Duhovnik priznal, da je homoseksualec

Duhovnik Chomsa Youtube
Poljski duhovnik, vidni vatikanski teolog in član Kongregacije za doktrino vere je priznal,da je homoseksualec in da ima partnerja. Uradni Vatikan je do priznanja kritičen,ne glede na to, da je Poljak ob priznanju poudaril, da je pripravljen nositi posledice.

Tik pred začetkom sinode o družini Vatikan pretresa nov škandal; sprožil ga je 43-letni duhovnik Krysztof Olaf Charamsa, rojen v Gdyniji na Poljskem.

Za časnik Corriere della Sera je priznal, da je homoseksualec, da ima partnerja in da jepripravljen nositi posledice svojih dejanj in svojega razkritja. “Vem, da se bom moral odreči poslanstvu, ki mi pomeni vse na svetu,” je povedal, ko je govoril na temo homoseksualnosti v cerkvi.

Čas je, da cerkev odpre oči glede vernikov homoseksualcev in sprevidi, da rešitev, ki ga nudi, torej popolna abstinence in življenje brez ljubezni ni človeška,” je izpostavil Charamsa za omenjeni milanski dnevnik, medtem ko je nato za poljsko izdajo Newsweeka povedal še, da je v duhovščini veliko homoseksualcev.

Vatikan je bil do njegovega priznanja zelo kritičen. Tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi je odločitev Charamse, da dan pred začetkom sinode javno obelodani svojo istospolno usmerjenost, označil za "neodgovorno". O njegovi nadalnji usodi bo odločal pristojni škof. 

Komentarjev 6
  • Žvižgač 20:00 03.oktober 2015.

    Če bi vsi kristjani živeli z njegovo usmeritvijo (0 otrok) bi v našem prostoru bil že zdavnaj Iran (5-10) otrok. Kar se sedaj dogaja postopoma glede na rodnost v EU (1,2) otroka na družino. Ampak tisti, ki minuse delijo in ...prikaži več tiste liberalce, ki jim je lepo buzije in lezbijke reklamirat do tega pogleda ne sežejo. Me zanima, če so pripravljeni tudi še enkrat toliko prispevke za zdravstvo plačevat zaradi bolezni v teh skupinah, pa še druge probleme v družbi, ki bi ob množičnosti teh pojavov lahko porodili.

  • mph 18:29 03.oktober 2015.

    Ta je en redkih poštenih, ostali so večinoma "tihi". Me pa istospolni ne motijo, zelo pa pedofili, ki jih mrgoli med njimi.

  • Žvižgač 18:03 03.oktober 2015.

    Pederčino jedna in ti pridigaš drugim kako živeti, po tebi bi vsi izumrli.