Svet
9 ogledov

Šokantni posnetki nadzornih kamer v pariškem lokalu

Napad v pariškem lokalu Youtube
V Parizu 24 ur po napadih našli še eno žrtev teroristov. Britanski Daily Mail je medtem objavil posnetke nadzornih kamer pariškega lokala, ki se je skupaj z nogometnim stadionom in koncertno dvorano znašel na listi terorističnih napadov v petek, 13. novembra. Francoski poslanci medtem danes o podaljšanju izrednih razmer.

V enem izmed pariških stanovanj so našli truplo 52-letnega moškega, ki ga je v petek pokosil metek teroristov. Stephane Hache je živel v malem stanovanju, ki gleda na koncertno dvorano Bataclan, kjer so ubili skoraj 90 ljudi; metem je priletel skozi njegovo okno.

Kot danes poročajo francoski mediji so njegovo truplo našli več kot 24 ur po napadih, ustreljen je bil v hrbet. Iz navedb medijev ni jasno, ali je njegova smrt prišteta v skupno število žrtev petkovih napadov; še vedno vsi mediji navajajo, da jih je skupno 129.

Grozljivi posnetki iz lokala

Na posnetku se vidi, kako je islamski skrajnež začel svoj krvavi napad na lokal; v enem trenutku se zdi še vse normalno in kot toliko večerov poprej; delavci v lokalu strežejo goste za šankom, obiskovalci lokala mirno sedijo, potem pa rafali. V hipu nastanke panika, ljudje padajo po tleh, nekateri bežijo.

Na posnetkih se vidi terorist, za katerega Daily Mail piše, da gre za moškega s tiralice Salaha Abdeslama. V rokah drži avtomatsko puško, najverjetneje gre za kalašnikovko. V enem trenutku jo obrne proti gostom, ki sedijo na terasi in se skrivajo pod mizo. Zdi se, da bo terorist streljal naprej, a tega ne stori. Izgleda, kot da je ostal brez nabojev ali pa se mu je orožje zataknilo.

Po grozljivem napadu steče proti avtomobilu, ki ga čaka v bližini lokala.

Strah pred biološkim ali kemičnim orožjem

Teroristi bi lahko Francijo napadli ne le tako, kot so jo v petek, z razstrelivom in puškami, ampak tudi s kemičnim ali biološkim orožjem, je medtem danes v parlamentu posvaril francoski premier Manuel Valls. "Ničesar ne smemo izključiti," je opozoril poslance, ki danes odločajo o podaljšanju izrednih razmer za tri mesece.

Francoski predsednik Francois Hollande je takoj po petkovih terorističnih napadih, v katerih je bilo ubitih 129 ljudi, izredne razmere razglasil za 12 dni, parlament pa naj bi jih zdaj podaljšal za tri mesece.

Francoska vlada je poleg tega napovedala vrsto zakonodajnih in drugih ukrepov za učinkovitejši spopad s teroristi. Med drugim naj bi zaprli mošeje, kjer svoje ideje širijo skrajni islamisti, policisti pa bodo dobili pravico nošnje orožja, tudi ko niso v službi.

Komentarjev 1