Svet
8 ogledov

Šolar ustavil avtobus brez voznika

šolar, avtobus Youtube
Pogumni 13-letnik ni okleval niti za hip, ko je opazil, da je šofer šolskega avtobusa nezavesten. S pogumnim dejanjem je obvaroval 15 življenj.

Jeremy Wuitschick iz Miltona v ameriški zvezni državi Washington je včeraj tako kot vsako jutro sedel na avtobusu na poti v šolo. A nenadoma je z voznikovega mesta zaslišal čuden zvok, nato pa opazil, da je nekaj hudo narobe: "Voznik je bil videti smešno. Njegove oči so bile izbuljene, naslonjen je bil nazaj, njegove roke pa so bingljale brez moči."

Ko je začel avtobus zavijati proti betonskemu zidu, je Wuitschick spoznal, da gre zares. Z druge vrste sedežev je bliskovito skočil do voznikovega sedeža, zagrabil volan in usmeril avtobus znova naravnost, nato pa iz ključavnice potegnil ključ, zaradi česar se je avtobus po nekaj sekundah ustavil, je poročal MSN. "Bilo je kar strašno", je novinarjem obnavljal zgodbo, medtem ko je lokalni šef policistov Bill Rhodes hvalil njegovo hitro in trezno razmišljanje.

Jeremy je že med tem, ko se je avtobus še ustavljal, pozval druge šolarje, naj nekdo pokliče pomoč, sam pa poskušal pomagati vozniku. Da v junaštvu ni ostal sam, je poskrbel še en 13-letnik z znanjem oživljanja, ki je prihitel naprej in prevzel masiranje voznikovega srca. Tega so v resnem stanju kasneje prepeljali v bolnišnico.

Posnetek pogumnega šolarja si lahko ogledate na tej POVEZAVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.