Svet
12 ogledov

Šole nove tarče teroristov

Pokol v Keniji EPA
Skrajne islamske milice so za tarčo izbrale univerzo, da bi dosegle večjo publiciteto.

Oboroženi teroristi skrajne islamske milice al Šebab so pretekli četrtek izvedli napad na univerzi v Garissi, pri čemer je bilo ubitih 148 študentov. Gre za najbolj krvav napad v Keniji od leta 1998, ko je bila tarča terorističnega napada ameriška ambasada v Nairobiju.

Od leta 2011 je skupina, ki spada pod okrilje Al Kaide, ogranizirala več napadov, kot povračilni ukrep, ker je Kenija poslala vojake v sosednjo Somalijo, da bi pomagala v boju proti al Shababi.

Tokrat so oborožene milice napadle kampus poln študentov. Strokovnjak za terorizem Sajjan Gohel je za CNN povedal, da so za tarčo napada izbrali šolo, ker je lahko dostopna, poleg tega pa je s pokolom med študenti organizacija vzbudila večjo pozornost javnosti.

Kenijski lovci obstreljevali milice

Kenijski lovci so sicer včeraj obstreljevali skrajne milice v sosednji Somaliji. Tarči obstreljevanja, ki naj bi se začelo v nedeljo zvečer, sta bili dve oporišči Šebaba v odročni somalijski regiji Gado, iz katere pripadniki te milice prečkajo mejo in prihajajo v Kenijo.

Milica al Šebab je Keniji zagrozila z novimi napadi in "dolgo grozovito vojno", če ne bo umaknila svojih vojakov iz Somalije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.