Svet
9 ogledov

Soros proti Američanom

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
George Soros je organizaciji Human Rights Watch poklonil 100 milijonov dolarjev, kar je največja humanitarna donacija letos.

Neprimerno je, da organizacijo Human Rights Watch financirajo pretežno Američani, saj so ZDA "izgubile moralno avtoriteto" v boju proti kršenju človekovih pravic. Tako meni poznani finančnik in človekoljub George Soros, ki izpostavlja, da ameriško financiranje organizacije predstavlja veliko prepreko pri njenem delu.

Za takšno situacijo krivi Georga W. Busha, nekdanjega ameriškega predsednika, ki je bil v preteklosti pogosta tarča kritik organizacije. "ZDA so v času Busheve administracije izgubile moralno avtoriteto,“ trdi Soros in dodaja, da s 70 odstotki ameriškega denarja organizacija ne more biti povsem neodvisna. Poleg ameriškega denarja v prid njegovi trditvi govori tudi dejstvo, da je 80 odstotkov članov upravnega odbora organizacije ameriških državljanov.

Da bi preprečil ameriški vpliv, bo Soros, na Madžarskem rojeni človekoljub, organizaciji namenil 100 milijonov dolarjev, ki jih bo prejela v razdobju desetih let. Denar naj bi bil namenjen prostovoljcem v več kot 90 državah, ki na eni strani beležijo kršitve človekovih pravic, po drugi strani pa se borijo za njihovo izkoreninjenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.