Svet
20 ogledov

Spal je s košarkaško žogo

razno 17.02.14. kim jong un, severna koreja, pjongjang, foto: reuters Reuters
Teta in stric sta razkrila nekaj zanimivosti iz njegovega življenja ...

Teta in stric severnokorejskega voditelja Kim Jong Una sta pred skoraj 20 leti zbežala v ZDA in danes živita življenje srednjega razreda, in to le nekaj ur vožnje od New Yorka, je v petek poročal časnik Washington Post.

60-letna Ko Yong Suk, sestra Kimove mame, in njen mož Ri Gang sta za časnik povedala, da vodita kemično čistilnico in da imata tri otroke.
 

Dolg pogovor z novinarji

Ko, ki je pazila Kima v času, ko je bil v šoli v švicarskem Bernu, je v dolgem pogovoru z novinarji časnika razkrila kar nekaj podrobnosti iz Kimovega življenja, med drugim tudi to, da se je rodil leta 1984, in ne 1982 ali 1983, kot menijo nekateri menijo. Prav tako je povedala, da je bil Kim kot otrok naravnost obseden s košarko in je celo spal z žogo.

Povedala je tudi, da so v Švici živeli povsem običajno življenje, obiskali so pariški Disneyland, smučali v švicarskih Alpah ter se kopali na francoski rivieri.

Kim ni povzročal težav, je še pripomnila Ko ter dodala, da pa resda "ni imel živcev in mu je manjkalo strpnosti", je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Ko sta Ko in Ri leta 1998 zbežala, ju je ameriška obveščevalna služba Cia sprva odpeljala v vojaško bazo v Nemčiji ter ju več mesecev zasliševala, preden sta se preselila v ZDA. Dejali so jima, da nimata informacij, ki jih je Cia iskala, zato ker "nista imela nič z obrambo".

Washington Post je obenem poročal da so njihovi novinarji s parom preživeli 20 ur, niso pa objavili njunih imen, ki jih uporabljata v ZDA, in naslova, kje živita.

Ri je med pogovorom razkril, da bi se želel vrniti v Severno Korejo in pomagal premostiti vrzel med Washingtonom in Pjongjangom.

"Če je Kim Jong Un takšen, kot ga imam v spominu, bi se lahko z njim sestal in se pogovoril," je dejal. Ko pa je dejala, da nima želje po vrnitvi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.